Komende zondag 21 mei krijgt Nickelodeon-presentator Bart Boonstra weer les van Viskid Boaz. In deze tweede aflevering van ‘Bart leert vissen’ gaan ze proberen om karper te vangen met de pen.
Nadat Bart en Boaz afgelopen zondag basic begonnen door met de vaste hengel te vissen, gaan ze in de tweede aflevering van de vierdelige serie weer een stapje verder qua vistechniek. Nu is karper de beoogde vangst en die proberen ze te vangen met een werphengel en dobber. ‘Met de pen’ bevissen ze verschillende plekken dichtbij huis. Of het Bart lukt het vissen met de werphengel en -molen onder de knie te krijgen en een karper te vangen, zie je zondag 21 mei om 09.40 uur op jeugdzender Nickelodeon.
Omgekeerde wereld
Waar de jeugd normaal gesproken leert vissen van volwassenen, zijn de rollen in Bart leert vissen juist omgedraaid. Presentator Bart Boonstra is de beginner en Viskid Boaz de expert. Nederlands bekendste jonge sportvisser en vlogger – met een eigen YouTube kanaal vol visvideo’s – neemt Bart mee naar de waterkant om te laten zien hoe leuk, gemakkelijk en spannend sportvissen is. In vier afleveringen komen diverse hengelsportdisciplines aan bod. De serie loopt tot en met zondag 4 juni (met iedere woensdag de herhaling om 13.20 uur), waarna deze aansluitend nog een keer helemaal wordt uitgezonden. De afleveringen zijn ook terug te kijken op www.bartleertvissen.nl en via de gratis Nickelodeon app.

Een schitterende spiegelkarper zorgt voor een hoop spektakel aan de waterkant.

Een schitterende spiegelkarper zorgt voor een hoop spektakel aan de waterkant.


Samenwerking
De nieuwe televisieserie Bart leert vissen is een unieke samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de wereldwijd opererende televisiezender Nickelodeon. Sportvisserij Nederland is betrokken geweest bij de totstandkoming van de uitzendingen en heeft zowel inhoudelijk als financieel een bijdrage geleverd aan dit nieuwe sportvisprogramma. Dat is bedoeld om kinderen van zes tot twaalf jaar enthousiast te maken voor het sportvissen. Zij zien – net als ouders die meekijken – hoe ontspannen en veelzijdig vissen is en dat je dichtbij huis met weinig materiaal al veel plezier kunt hebben. Deze eerste kennismaking met de hengelsport is hopelijk aanleiding om met een ouder en meer ervaren iemand naar de waterkant de gaan – de plek bij uitstek waar je écht leert vissen.
Vier weken lang
De serie Bart leert vissen wordt vanaf zondag 14 mei vier weken lang om 09.40 uur uitgezonden op Nickelodeon. Bovendien wordt iedere uitzending op de woensdag daarop herhaald om 13:20 uur. De afleveringen zijn daarnaast ook terug te kijken op www.bartleertvissen.nl en via de gratis Nickelodeon app. Bekijk hier de promo van aflevering 2.
Logo Bart leert vissen