Met drommen kwamen de mensen vanaf het startsignaal binnen op de tweede dag van de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht en de eerste uren bleef die stroom ook flink doorlopen. Alles bij elkaar werd het een zeer drukken en gezellige dag op de beurs.

Tekst en foto’s door Rudy van DuijnhovenKarper Prostaffers tonen het knopen van onderlijnen op de stand van Beet, Karper en Rovers.Een kleurrijk geheel op de stand van Spro.


Op veel stands zijn nieuwe producten voor het komende seizoen te zien, zoals hier nieuwe kleding van Geoff Anderson op de stand van Mac Fishing.Ook vandaag kwamen er nog biedingen binnen op de boot die voor Stichting Opkikker geveild wordt.Op diverse stands, zoals hier bij Shimano, konden nieuwe vaste hengels ter hand genomen worden.Ook vandaag ging er weer een Dragonfly dieptemeter uit op de stand van Raymarine, Ross Honey reikte de visvinder uit aan de gelukkige winnaar.Talloze mensen kregen onderricht in het werpen met de vliegenhengel.Daaronder veel jeugd, maar ook de ouders lieten zich deze kans niet ontgaan.Met het precisiewerpen met de werphengel zijn mooie prijzen te winnen.


Op de stand van de VNV zijn diverse vliegbinders actief.Ook op de stand van Vanclaes Trailers werd een prachtige prijs verloot.Van ultralichte shads tot zware jerkbaits, bij alle soorten kunstaas wordt getoond hoe dit het beste gevist kan worden.Fly Supply opent in december een nieuwe, veel grotere showroom.Henk Simonsz toont diverse manieren om met een zinkende plug te vissen.Op de stand van IJsselsport werd de schitterende Lund-boot met trailer en buitenboordmotor overhandigd aan de winnaars van het NKS: Luc Coppens en Jeremy Staverman.

De Hengelsport- en Botenbeurs is ook op zondag 10 november nog geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Website: www.hengelsportbeurzen.nl.