Als sportvisser ben je het liefst zo dicht mogelijk bij de vis, óók tijdens je vakantie. Of beter gezegd: juist tijdens je vakantie. Daarom is het een geniaal idee om een woonboot te huren voor je volgende verlof. Hieronder enkele tips waar niet alleen jijzelf, maar ook de rest van je familie een voordeel mee kunnen doen!

Binnen Nederland zijn er tal van mogelijkheden voor woonboot verhuur. In de eerste plaats natuurlijk in Amsterdam, waar tientallen boten liggen waar je als sportvisser je hart kunt ophalen. De streetvissers onder jullie kennen de potentie van de grachten als geen ander: hele dikke baarzen en natuurlijk snoekbaarzen liggen altijd binnen werp bereik. Maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld in het Oostelijk havengebied, zijn legio mogelijkheden. Met name in de koude winterperiode tref je hier mooie aantallen snoekbaarzen aan. Huur je hier een woonboot, dan zit je gegarandeerd bovenop de vis. Veel woonboot eigenaren verhuren bovendien een visboot(je) of kajak waarmee je zelf op avontuur kunt gaan.

Huur een woonboot en je zit direct bovenop de vis, zoals hier op woonboot ‘Avontuur’ in Amsterdam Oost. (foto: Juul Steyn / BookaHouseboat.com)

Huur een woonboot en je zit direct bovenop de vis, zoals hier op woonboot ‘Avontuur’ in Amsterdam Oost. (foto: Juul Steyn / BookaHouseboat.com)Het mooiste van alles is dat Amsterdam niet alleen interessant is voor sportvissers, maar ook voor de rest van de familie. Dus of je nu een echte vistrip plant of een citytrip met je gezin of geliefde, de hoofdstad heeft voor ieder wat wils te bieden!

Juul Steyn, voormalig Visblad- en Beetredacteur, heeft vanuit zijn passie voor wonen op het water het platform Bookahouseboat.com opgericht. (foto: Edwin Hoop)

Juul Steyn, voormalig Visblad- en Beetredacteur, heeft vanuit zijn passie voor wonen op het water het platform Bookahouseboat.com opgericht. (foto: Edwin Hoop)Woonboten buiten Amsterdam
Er is gelukkig meer dan Amsterdam alleen. En dan zijn we gelijk bij woonboot stad Rotterdam: een stad met minstens zoveel mogelijkheden als het op vissen aankomt. De machtige Maas met een schitterend snoekbaars- en witvisbestand en tal van havens waar je je hengel kunt uitwerpen. Rotterdam heeft meerdere karakteristieke woonboten op visrijke wateren, evenals de visrijke steden Utrecht, Leiden, Arnhem en natuurlijk de provincie Friesland.

Woonboten in het buitenland
Kijken we over de grens, dan springen met name Parijs en Berlijn in het oog als het om visrijke wateren gaat. In Berlijn worden vooral varende woonboten verhuurd. Hiermee kun je tijdens het verkassen dus gewoon doorvissen door een plug achter de woonboot te laten zwemmen!
En dan de woonboten in Parijs, stad van de liefde, én grote vis! De Seine slingert als een machtige slagader door Parijs, met prachtige ‘houseboat hotels’ aan de oever. Geloof het of niet, maar juist onder deze woonboten liggen de dikste vissen. Met name meerval huist graag onder deze voormalige vrachtschepen, omgebouwd tot fraaie woonboten. Mocht je hieraan twijfelen, check dan het filmpje hieronder.Deze gigantische meerval werd letterlijk tussen de woonboten midden in Parijs buitgemaakt. (foto: Youtube)

Deze gigantische meerval werd letterlijk tussen de woonboten midden in Parijs buitgemaakt. (foto: Youtube)Meer informatie: www.bookahouseboat.com.