Tegenwoordig wordt er natuurlijk enorm vaak met (voer)boten gevist, waardoor de werptechniek van veel karpervissers valt te vergelijken met de techniek van een Fyra… Niet al te best dus. Om die reden moet de organisatie gedacht hebben: laten we een castingwedstrijd organiseren!Co aan het werk!

Met een Spomb aan de lijn moest er over een afstand van 100 meter zo dicht mogelijk tegen het mikpunt, een vlag, geworpen worden. In totaal mocht iedereen vijfmaal werpen, na iedere worp werd de afstand van de spomb tot aan de vlag gemeten. Dit was je score. Kortom, hoe minder meters des te beter het was. De beste vier worpen telden.Regen heeft plaatsgemaakt voor zon, alle deelnemers staan te springen om te beginnen!

Edwin: “De winnaar van de Spomb werpwedstrijd is Christophe Husson uit Frankrijk. Een kleine man. Toen we hem zagen opkomen moesten we allemaal wat lachen, maar na zijn eerste cast waren wij stil… 25 feet was het totaal van drie worpen dat Christophe naast de vlag wierp! Zat Co gisteren nog op 21 feet, helaas vandaag ging hij naar de 30 feet. Nog steeds goed voor een 2de plaats. En 30 feet (9 meter op 3 worpen is dus een gemiddelde van 3 meter per worp naast de vlag. En dat op een afstand van 100 meter! Dat vind ik absolute klasse. Ik heb natuurlijk zelf ook nog even geworpen met de wetenschap dat ik een ‘boater’ ben in plaats van een ‘caster’. Mijn beste worp was 20 feet ernaast. En ik zal maar niet zeggen waar m’n andere spombs kwamen.”

Een overzicht van alle stekken op Madine.

Een overzicht van alle stekken op Madine.Naast deze werpwedstrijd heeft vandaag ook de loting plaatsgevonden, het team dat ons op de hoogte houdt van alle gebeurtenissen; team Cobri 1 heeft stek 94 geloot. Een stek op een eiland, een andere stek op datzelfde eiland werd geloot door team Cobri 3. Zij hebben stek 89 getrokken. Maar het meest tevreden is team Cobri 2, zij hebben een stek in een hoek van het water, de eerste buren zitten ruim 800 meter verderop… Ideaal! Morgenochtend om 07:00 worden de mannen opgehaald om op het eiland af te worden gezet, het gaat bijna beginnen!

Klaar voor de loting van de stekken!

De stekken zijn bepaald!Morgen zal de wedstrijd dan eindelijk beginnen, vanaf 14:00  gaat het live leaderboard online en kunnen we bekijken hoe de andere teams het gedaan hebben qua loting.