Op de grens van Normandië en Bretagne in Frankrijk vind je het idyllische, 20 hectare grootte complex Etang Marolles midden tussen de landbouwgronden in een oase van rust.

Op de grens van Normandië en Bretagne in Frankrijk vind je het idyllische, 20 hectare grootte complex Etang Marolles midden tussen de landbouwgronden in een oase van rust. De eigenaar van deze locatie helpt andere eigenaren met het opbouwen van een mooi betaalwater. Stekken die zijn doordacht. Eilandjes die zijn gecreëerd. Allemaal vanuit het oogpunt van een goede karpervisser.

Deze bestemming ligt in het noordwesten van Frankrijk in het schitterende landschap van de Loire, met vaak adembenemende uitzichten. Het gebied kent een rijke geschiedenis, het nabij gelegen Fougères herbergt het grootste Middeleeuwse kasteel van Frankrijk of zelfs Europa. In de omgeving vind je vooral landbouw en veeteelt, met graslanden waar koeien, schapen en paarden lopen te grazen.

Er liggen drie meren op het complex.

Er liggen drie karperwateren op het complex.De weg erheen is gemakkelijk en tot aan het laatste kwartier rijd je over de bekende Franse snelwegen. Zo gauw je over het bruggetje het landgoed op rijdt, weet je dat je de juiste locatie geboekt hebt voor een heerlijke visvakantie.

Etang Marolles is een water waarbij tactiek nodig is.

Etang Marolles is een water waarbij tactiek nodig is.Er liggen drie meren op het complex. Het hoofdmeer, het meer met de lodge genaamd Bellevue Lodge en een derde meer dat nog aangelegd wordt.Main Lake
Het Etang Marolles main lake is een bivvywater van zeven hectare groot. Hier worden maximaal zes karpervissers toegelaten waardoor iedere visser voldoende ruimte heeft. De stekken (elf stuks) zijn prachtig gesitueerd met overhangende treurwilgen waardoor iedere visser het gevoel heeft zijn ‘eigen’ water te hebben.

Op verschillende stekken liggen verzonken eilandjes waar struiken en kleine boompjes net boven water uitkomen. Hierlangs trekken natuurlijk de karpers op zoek naar voedsel.

Op verschillende stekken liggen verzonken eilandjes waar struiken en kleine boompjes net boven water uitkomen. Hierlangs trekken natuurlijk de karpers op zoek naar voedsel.Doordat verschillende stekken bij elkaar liggen is het ideaal om met je maat een aangrenzende stek te nemen. Zo heb je beiden een groot stuk water maar kun je elkaar wel helpen mocht dat nodig zijn. Alle stekken hebben inmiddels stroom en de eigenaar is bezig zodat het draadloos internet ook reikt tot de laatste stek aan het water. Je kunt de auto tot achter de stek parkeren om alle spullen uit te laden. Wel zal deze tijdens het verblijf op de parkeerplaats moeten staan.

Sommige stalker pegs zijn niet met de auto toegankelijk en deze stekken zijn vooral gecreëerd om met de penhengel af te vissen.

Sommige stalker pegs zijn niet met de auto toegankelijk en deze stekken zijn vooral gecreëerd om met de penhengel af te vissen.De gemiddelde diepte van Etang Marolles ligt rond de anderhalve meter. De bodem heeft verschillende harde stukken maar het merendeel is zachter zilt. Het bestand is fantastisch te noemen. Rond de 250 verschillende karpers leven hier in het water, waarvan er ruim 40 stuks de 20 kilo grens doorbreken (vijf stuks daarvan wegen zeker rond en boven de 25 kilogram).

Je hebt een goede kans om hier je personal best te breken.

Je hebt een goede kans om hier je personal best te breken.Boten op Etang Marolles zijn verboden met uitzondering van voerboten. Deze worden eventueel ook ter plaatse verhuurd (dit moet wel van te voren gereserveerd worden). Er is een keurig verzorgd toiletgebouw met douche en toilet, een aparte ruimte waar de vriezer staat en waar een speciale kast is gebouwd met meerdere vakken en 220 volt oplaadpunten. Er is ook een aparte droogruimte voor natte kleding, zodat je deze beter kunt drogen. Tenslotte is het mogelijk om gebruik te maken van een maaltijdservice met ontbijt en avondeten. Dit kan op het terras bij het huis waar de eigenaar woont, maar tegen een geringe vergoeding kan dit ook op de stek bezorgd worden.

Voorzieningen:
– De eigenaar voorziet je van carp cradles en een weigh sling;
– stroom op de stek;
– binnenkort wifi op de stek;
– douche- en toiletgebouw;
– vriezer voor jouw aas;
– oplaadpunt voor eventueel jouw accu’s;
– maaltijdservice mogelijk.

Het complex is deels omringd met bomen in een glooiend Frans landschap.

Het complex is deels omringd met bomen in een glooiend Frans landschap.De omgeving
Het complex ligt in een glooiend Frans landschap. Je mag je huisdier meenemen naar deze locatie. Maar houd er wel rekening mee dat er op de omliggende terreinen koeien, schapen en paarden lopen. De eigenaar heeft zelf ook een mooie, blonde labrador. Voor de personen die niet vissen is er in de omgeving van Larchamp veel te doen. Wandelen, fietsen, paardrijden. Voor meer informatie over uitstapjes in deze omgeving kun je kijken bij France Voyage.

Kenmerken: voerboot toegestaan, grote karper, verhuur gehele meer (exclusief).

 

Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl