In het noorden van Frankrijk ligt naast ‘Lac Du Temple’ het ‘Etang du Grand Foret’ in het schitterende natuurreservaat Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient.

In het noorden van Frankrijk ligt naast ‘Lac Du Temple’ het ‘Etang du Grand Foret’ in het schitterende natuurreservaat Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient. Wie van natuur houdt zal hier onder de indruk zijn en stil worden van de mooie omgeving. Qua vissen is het water een grote uitdaging door de lelievelden die in het hoogseizoen op komen.

Etang Du Grand Foret is acht hectare groot en ligt midden in de natuur. Sterker nog, je hebt een speciale pas/kaart nodig om dit gebied te mogen betreden. Je waant je dus helemaal alleen in complete rust met alleen de geluiden uit de natuur om je heen. Het is een uitdagende en moeilijke locatie, door de obstakels. Maar het harde werken is zeer zeker wel de moeite waard, met het visbestand wat hier zwemt!

Het water

Het water is fictief onderverdeeld in zeven zones met zes stekken, zodat er maximaal door tien vissers gevist mag worden.

Het water is fictief onderverdeeld in zeven zones met zes stekken, zodat er maximaal door tien vissers gevist mag worden.Eind 2015 is de eigenaar hard aan het werk geweest om stekken te creëren en een gravelpad om Etang du Grand Foret te krijgen.

De dieptes variëren van een halve meter tot wel vier meter en er liggen twee eilandjes in het water. De bodem is voor een groot deel zacht, echter hier en daar vind je een aantal harde plaatjes. Wel adviseren wij dat je lieslaarzen of een waadpak meeneemt. Op sommige oevers loopt de kant langzaam op.

Voor deze locatie moet obstakelvissen wel jouw ding zijn.

Voor deze locatie moet obstakelvissen wel jouw ding zijn.Op sommige stukken ligt een dik pak wier. Dit vinden de karpers natuurlijk geweldig! Om het water goed te kunnen bevissen worden roeiboten toegestaan, waarbij er drie op locatie aanwezig zijn welke je kunt huren.

Voorzieningen
Bij de ingang van Etang du Grand Foret staat een sfeervol gebouwtje/clubhuis waar je eventueel bij slecht weer kunt vertoeven. Hier staat ook een eenvoudige keuken, er is een grote open haard en ook zijn hier de douche en het toilet. Het douchewater wordt uit een put gehaald en daarna is gefilterd. Het is dus geen drinkwater zolang het niet gekookt is. Ook is het clubhuis voorzien van zonnepanelen zodat je je accu’s kunt opladen.

Het kan zijn wanneer de zon niet voldoende schijnt, de accu’s van het clubhuis niet voldoende opladen. Wel is er een aggregaat, wanneer je hier gebruik van wilt maken, raden wij je aan een Jerrycan benzine (95 ongelood) mee te nemen om hiervan gebruik te maken.

De vissen

Etang du Grand Foret is van origine een jachtgebied en het volledige terrein is 400 hectare groot.

Etang du Grand Foret is van origine een jachtgebied en het volledige terrein is 400 hectare groot.In 2011 zijn er nieuwe beheerders gekomen waardoor de mogelijkheid om te vissen is ontstaan. Het water heeft een natuurlijk en erg oud bestand dat niet bekend is, maar waarvan de jagers in het verleden versteld stonden als ze de schimmen aan de oppervlakte zagen zwemmen.

Het water is verder aangevuld met enkele vissen die de twintig kilogram ruim passeren, zodat er een mooi, natuurlijk en evenwichtig bestand zwemt. Het gemiddeld gewicht dat gevangen wordt weegt rond de zestien kilogram.

Het water is verder aangevuld met enkele vissen die de twintig kilogram ruim passeren, zodat er een mooi, natuurlijk en evenwichtig bestand zwemt. Het gemiddeld gewicht dat gevangen wordt weegt rond de zestien kilogram.Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, verhuur gehele meer (exclusief) mogelijk.

Etang du Grand Foret kan geboekt worden via Reisbureau De Vissende Hollander.

Etang du Grand Foret kan geboekt worden via Reisbureau De Vissende Hollander.Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Email: info@devissendehollander.nl
Website: www.devissendehollander.nl