In de provincie Gelderland, vlak aan de rivier de Waal en onder de rook van Nijmegen ligt een prachtig, negentien hectare groot water voor maximaal zes karpervissers genaamd De Ganzenkuil.

In de provincie Gelderland, vlak aan de rivier de Waal en onder de rook van Nijmegen ligt een prachtig, negentien hectare groot water voor maximaal zes karpervissers genaamd De Ganzenkuil. De Ganzenkuil is een zandwinput met een diepte tot 22 meter, waarbij de lange kanten snel naar grote diepte aflopen en de kopse kant een rustiger diepteverloop heeft. Hierdoor mag je hier fanatiek met de boot vissen! Het water is kristalhelder.

De Ganzenkuil

Het water wordt omzoomd met een strook natuur waarbij het robuuste, ongerepte karakter direct opvalt.

Het water wordt omzoomd met een strook natuur waarbij het robuuste, ongerepte karakter direct opvalt.Het kristalheldere water wordt her en der onderbroken door een lelieveldje, een klein beetje wier en wat struiken en bomen in het water.

Sommige kanten lopen vlot af richting het diepe maar er zijn hier vele interessante grindplaatjes en ondiepe stukken te vinden. Alles ademt de aanwezigheid uit van karper.

Sommige kanten lopen vlot af richting het diepe maar er zijn hier vele interessante grindplaatjes en ondiepe stukken te vinden. Alles ademt de aanwezigheid uit van karper.Back to nature
Het water is omzoomd door wilde natuur en je waant je hier echt in een vissersparadijs. Overhangende bomen, lelievelden, hoog gras, enkele nieuwsgierige schapen en soms een ree die water komt drinken.

Weg van de drukte en terug in de natuur. Zo is het en zo moet het blijven. Geen keurig aangelegde stekken of een clubhuis. Back to nature is wat je hier krijgt. En is dit wat je zoekt dan wil je hier nooit meer weg.

Weg van de drukte en terug in de natuur. Zo is het en zo moet het blijven. Geen keurig aangelegde stekken of een clubhuis. Back to nature is wat je hier krijgt. En is dit wat je zoekt dan wil je hier nooit meer weg.Een redelijk onbekend bestand omdat de enkeling die hier mocht vertoeven de geheimen voor zich heeft gehouden. Wel weten we dat de eigenaar van De Ganzenkuil, een recreatieve visser die soms een hengeltje uitgooide vanaf het terras, een gemiddeld gewicht ving van boven de vijftien kilogram. En ook wij van De Vissende Hollander hadden hier in een testsessie een gemiddeld gewicht, direct na de paai, van 14,5 kilogram. Dus dat belooft wat voor de toekomst.

Het bestand
Wij bezochten het water in de zomer van 2015. Op deze zonnige dag zijn de groepjes karper amper te tellen. We voeren een rondje langs wat obstakelrijke zones en de teller stond binnen no-time op 60 stuks.

We vermoedden dat er nog behoorlijk wat tussen de lelies en rond de waterplanten huizen en wie weet wat je aantreft in het midden of half op het water.

We vermoedden dat er nog behoorlijk wat tussen de lelies en rond de waterplanten huizen en wie weet wat je aantreft in het midden of half op het water.Het water kent van oudsher een fraai bestand schub- en spiegelkarpers en rond 2010 hebben er een tweetal uitzettingen plaatsgevonden van snelgroeiende spiegels van Carpfarm. Enkele testsessies en verslagen laten een gemiddeld gewicht zien van rond de 30 pond, dit is ook het gemiddelde gewicht wat de eigenaar zelf heeft gevangen. In 2017 zijn er heel wat jonge karpers bij gezet ter aanvulling van het mooie oude bestand.

Voor het avontuur!
Er is nu ook de mogelijkheid om je accu’s op locatie te laden. Dit geeft je meer mogelijkheden met het uitvaren van de hengels en het drillen van de vis. De Ganzenkuil is zeer geschikt voor de karpervisser die houdt van een uitdaging.

Verwacht hier geen fraai aangelegde steigers en met gravel beklede stekken. Echter vind je hier wel een tiental natuurlijke stekken met volop ruimte voor twee of drie vissers.

Verwacht hier geen fraai aangelegde steigers en met gravel beklede stekken. Echter vind je hier wel een tiental natuurlijke stekken met volop ruimte voor twee of drie vissers.Om de natuurbeleving compleet te maken is de kans groot een hert of ree te spotten en maken de ijsvogels dankbaar gebruik van je hengel. Wel is er een fabriek nabij gelegen, welke zo nu en dan de rust in de mooie natuur verstoort.

Stek 1 en 2 zijn goed bereikbaar met de auto over een gravelweg. Wanneer je een hele brede auto hebt of een verlaagde auto, is het raadzaam om eerst even het pad lopend te verkennen.

Stek 1 en 2 zijn goed bereikbaar met de auto over een gravelweg. Wanneer je een hele brede auto hebt of een verlaagde auto, is het raadzaam om eerst even het pad lopend te verkennen.Van stek 2 naar stek 3 is alleen lopend te doen. Er is nog een ingang om de stekken 5, 4 en 3 te bereiken; deze weg is nog onverhard, in de droge periodes kunt u hier goed met de auto komen. In de natte maanden van het jaar, is beter om de weg eerst lopend te bekijken.

Wij adviseren, om de visveiligheid optimaal te houden, het gebruik van een boot. Een boot is in onze optiek toch prettig en eigenlijk een noodzaak. Op locatie is een metalen boot aanwezig, deze mag gebruikt worden en moet teruggebracht worden.

Er staan veel bomen met overhangende takken aan het water en ook als de vis zich richting de lelievelden begeeft is het prettig om vanuit de boot de vis te kunnen drillen.

Er staan veel bomen met overhangende takken aan het water en ook als de vis zich richting de lelievelden begeeft is het prettig om vanuit de boot de vis te kunnen drillen.En geloof me, als de vis eenmaal de diepte induikt en je zit erboven met je boot beleef je een unieke ervaring. Zeker als de vis zich vanuit de diepte in het heldere water zich voor het eerst laat zien. Afhankelijk welke stek is gekozen, kan het handig zijn om een poti poti mee te nemen, omdat de afstand groot kan zijn. Het toilet is gesitueerd achter stek 3.Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, grote karper, verhuur gehele meer (exclusief).

Een vis van de oude bezetting.

Een vis van de oude bezetting.Voor nadere informatie klik je hier.

Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl