Vissen op Carpvalley met De Vissende Hollander.

De voormalige ballastput in Eibergen, tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek, is recent omgetoverd door Ad Brak tot een waar karperparadijs: een klein Frankrijk in Nederland! Het water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hieraan dankt het dan ook zijn naam: Carpvalley. Een geweldig bestand aan met de hand geselecteerde karpers en enkele steuren!

Carpvalley
Een erg mooi stukje natuurschoon is er gecreëerd in Eibergen. Dit stukje is omgedoopt tot Carpvalley. En doet zeer zeker zijn naam eer aan. De eigenaar Ad Brak heeft werkelijk zijn schouders eronder gezet en heeft wat moois gecreëerd.

Aan alles is gedacht, mooie ruime stekken met stroom, wifi en twee accommodatiemogelijkheden aan het water. In het water zijn eilanden en taluds gemaakt, met hier en daar een lelieveld.

Aan alles is gedacht, mooie ruime stekken met stroom, wifi en twee accommodatiemogelijkheden aan het water. In het water zijn eilanden en taluds gemaakt, met hier en daar een lelieveld.En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegels, rijen, volschubs, schubkarpers en drie mooie steuren! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.

En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegels, rijen, volschubs, schubkarpers en drie mooie steuren! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.Het domein is 4,8 hectare groot, volledig omheind en het water heeft een oppervlakte van 2,2 hectare. Er zijn dieptes gemaakt tot twee meter en vier eilanden.

Het domein is 4,8 hectare groot, volledig omheind en het water heeft een oppervlakte van 2,2 hectare. Er zijn dieptes gemaakt tot twee meter en vier eilanden.Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. Carpvalley is allesbehalve een badkuip.

De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.

De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.Langs het water loopt een provinciale weg welke geluidshinder kan geven, maar gelukkig is dit tijdelijk! Inmiddels is de provinciale weg omgeleid, waardoor het lekker stil is.Huis of cabin
Doordat je het gehele water voor jezelf hebt, kun je doen en laten wat je wilt. De accommodatie mag je zelf een naam geven. Je kunt deze als sociale aangelegenheid gebruiken. Of als huis met overnachtingsmogelijkheid.

Aan het begin van het water staat dit idyllisch huisje met een veranda aan het water. Een sfeervolle uitstraling en het is van alle gemakken voorzien. Hier zijn sanitaire voorzieningen, een prima ingerichte keuken met koelkast., kookgelegenheid en ook is er een vriezer aanwezig voor jouw freezerbaits.

Aan het begin van het water staat dit idyllisch huisje met een veranda aan het water. Een sfeervolle uitstraling en het is van alle gemakken voorzien. Hier zijn sanitaire voorzieningen, een prima ingerichte keuken met koelkast., kookgelegenheid en ook is er een vriezer aanwezig voor jouw freezerbaits.Het is mogelijk om in het huis te overnachten. In het woonkamergedeelte staat een twee persoonsslaapbank waar je gebruik van kunt maken. De veranda aan dit huisje is werkelijk adembenemend en ligt pal aan het water.

Hier heb je ook de mogelijkheid om buiten te slapen op de ruime U-vormige bank.

Hier heb je ook de mogelijkheid om buiten te slapen op de ruime U-vormige bank.Hier zitten extra dikke kussen op zodat je dit ook als bed kunt gebruiken, deze biedt ruimte als twee keer een eenpersoons slaapgelegenheid. In de koudere periodes kun je ook de houtkachel ontsteken zodat het lekker warm wordt.

De stekken
Doordat je het meer voor jezelf hebt kun je optimaal genieten. Je kunt vanuit het huis vissen en er zijn twee dubbelstekken gecreëerd op Carpvalley. Deze stekken zijn ruim opgezet en als vissers heb je geen ‘last’ van elkaar. Tussen de beide stekken zit een landtong.

De stekken hebben stroom voor het opladen van accu's, telefoon of laptop.

De stekken hebben stroom voor het opladen van accu’s, telefoon of laptop.Op stek 2 heb je zelf een bivvy nodig, wel is de stek voorzien van stroom. Op stek 3 is een cabin geplaatst zodat je geen bivvy nodig hebt. De cabin is voorzien van stroom, tafel met stoelen en een koelkast. Vissen en/of betreden van de eilanden, landtong of overkant is niet toegestaan.

Bestand
Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel- en schubkarpers. Er zwemt een mix van jonge, zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot en met een enorm bestand aan zware Franse bakken.

In de winter van 2016/2017 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden.

In de winter van 2016/2017 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden.Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft 50 karpers variërend tussen de 12 en 21,5 kg met een gemiddeld gewicht bij de uitzetting van 14,8 kg.

Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor de opening over de 20 kg grens.

Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor de opening over de 20 kg grens.Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel- en schubkarpers van het originele bestand. Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper (2-3 kg) en dezen geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder- of penhengel. Begin 2018 zijn er nog drie mooie steuren uitgezet.

Hengelsportmateriaal
Ad Brak heeft de bedoeling om je zoveel mogelijk op locatie te kunnen helpen met hengelsportmateriaal. Dit zal langzaam maar zeker uitbreiden. Het is mogelijk om op locatie een voerboot te huren, rubberboten met elektromotor en dieptemeter. Ook is het mogelijk om aas te kopen op locatie welke gebruikt wordt om mee te voeren. Wanneer je een reservering hebt geplaatst, ontvang je ook een overzicht van alle mogelijke opties.

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, grote karper, hond(en) toegestaan, met het hele gezin, verhuur gehele meer (exclusief).

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, grote karper, hond(en) toegestaan, met het hele gezin, verhuur gehele meer (exclusief).Voor nadere informatie klik je hier.

Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl

Een toplocatie in Nederland.

Een toplocatie in Nederland.