Het uitzetten van jonge karpers gebeurt tegenwoordig op veel plaatsen. Goede voorbeelden hiervan zijn de belangenorganisaties als De KSN en het VBK. Iemand die daar heel vroeger al mee begonnen is, en een van de grondleggers voor het uitzetten van jonge karpers is Theo Pustjens. Al in de jaren ‘80 begon hij met het uitzetten van jonge karpers en dat groeide uit tot een hobby binnen een hobby. Door zijn doorzettingsvermogen zijn sommige vissen uitgegroeid tot ware Belgische toppers.

Oude-rotten_theo_pustjens

Lees het hele artikel in Karper 83

HET INTERVIEW


Vandaag heb ik een behoorlijk ritje naar België voor de boeg, een ontmoeting met de laatste oude rot, Theo Pustjens, staat me te wachten. We hebben afgesproken aan het syndicaatwater Heylakker. Een plek waar Theo enorm veel tijd doorbrengt. Ik rijd over de grens en mijn navigatie begeleidt me naar de afslag. Even later stuur ik een verhard pad op. Wanneer ik een hek passeer zie ik Theo in de verte staan. Zijn enthousiasme straalt van zijn gezicht af, hij voelt zich duidelijk thuis hier. We nemen direct plaats in een bootje en varen langs de oever van het water. Ondertussen voert Theo wat stekjes aan en vertelt over zijn leven, zijn passie en voornamelijk over het water waar we op dit moment varen, het water waar koningin ‘Bizon’ haar rondjes zwemt. Theo vertelt direct dat het succes van dit water niet zomaar is ontstaan. Het planten van lelies en riet, en het bijhouden daarvan, speelt een grote rol. Het wordt een interessant en vooral leerzaam interview…