Met name de eerste twee dagen was de vakbeurs EFTTEX, die van 11 tot en met 13 juni in het Expo XXI in Warschau gehouden werd, een zeer goed bezochte beurs, op de zaterdag lag het aantal bezoekers duidelijk lager. Het was warm en benauwd in Warschau, in de beurshallen werkte de airco zeker niet optimaal en op vrijdagavond brak er tijdens de gala-avond nog een onweer los, maar toch hing er een positieve sfeer op de beurs. De meeste standhouders hadden voldoende aanloop en konden goed zaken doen. Hieronder nog enkele nieuwe producten waaraan we op de verschillende websites nog niet of nauwelijks aandacht hebben kunnen schenken.

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

m_Crafty Catcher IMG_8125 Nieuwe Carfty Floaters in aantrekkelijke geuren en smaken van Crafty Catcher, een merk dat hier door Marcel Van Den Eynde verdeeld wordt.

Nieuwe Crafty Floaters in aantrekkelijke geuren en smaken van Crafty Catcher, een merk dat hier door Marcel Van Den Eynde verdeeld wordt.m_Crafty Catcher IMG_8134 Een aantal nieuwe, pva-vriendelijke flavours van Crafty Catcher.

Een aantal nieuwe, pva-vriendelijke flavours van Crafty Catcher.m_Daiwa IMG_8098 De aantrekkelijk voorgegeven Cast‘IZM 25 BR karperwerpmolen met vrijloop van Daiwa kreeg ook de nodige aandacht in de EFTTEX Best New Product Competition.

De aantrekkelijk voorgegeven Cast‘IZM 25 BR karperwerpmolen met vrijloop van Daiwa kreeg ook de nodige aandacht in de EFTTEX Best New Product Competition.m_DAM IMG_7858 Beetverklikker van DAM die qua vormgeving zeker ook trekjes van een iPhone vertoont.

Beetverklikker van DAM die qua vormgeving zeker ook trekjes van een iPhone vertoont.m_Dynamite Baits IMG_8071 In de Glugtank van Dynamite Baits kun je je aas of kunstaas onderdompelen in flavours en het zou extra aantrekkelijk maken.

In de Glugtank van Dynamite Baits kun je je aas of kunstaas onderdompelen in flavours en het zou extra aantrekkelijk maken.m_Dynamite Baits IMG_8086 De combinatie van hennep en slakken ligt niet direct voor de hand, maar wanneer de slakken de smaak van de hennep aannemen, dan wordt het een ‘dodelijk’ aas voor karper, barbeel en zeelt.

De combinatie van hennep en slakken ligt niet direct voor de hand, maar wanneer de slakken de smaak van de hennep aannemen, dan wordt het een ‘dodelijk’ aas voor karper, barbeel en zeelt.m_Eyelevel IMG_8343 Een aantal van de nieuwe zonnebrillen van Eyelevel, een merk dat hier door Mac Fishing verdeeld wordt.

Een aantal van de nieuwe zonnebrillen van Eyelevel, een merk dat hier door Mac Fishing verdeeld wordt.m_Fox Carp IMG_9741 Een compacte brolly van Fox voor wanneer je weinig materiaal mee wilt of kunt slepen.

Een compacte brolly van Fox voor wanneer je weinig materiaal mee wilt of kunt slepen.m_Fox Carp IMG_9745 De range aan karperboten van Fox Carp wordt uitgebreid met enkele nieuwe modellen.

De range aan karperboten van Fox Carp wordt uitgebreid met enkele nieuwe modellen.m_Geoff Anderson IMG_9824 Geoff Anderson is een merk kleding dat vooral met vliegvissen geassocieerd wordt, ze hebben echter ook kleding die de karpervisser en roofvisser zeker aan zal spreken.

Geoff Anderson is een merk kleding dat vooral met vliegvissen geassocieerd wordt, ze hebben echter ook kleding die de karpervisser en roofvisser zeker aan zal spreken.m_Geoff Anderson IMG_9836 De luchtbellen gaan door het materiaal en stijgen op in de waterkolom, een mooie presentatie van Geoff Anderson die wellicht ook op de beurs in Utrecht te zien zal zijn.

De luchtbellen gaan door het materiaal en stijgen op in de waterkolom, een mooie presentatie van Geoff Anderson die wellicht ook op de beurs in Utrecht te zien zal zijn.m_JRC IMG_9951 De tassen en foedralen van JRC worden nu vervaardigd van een nieuw materiaal, waardoor het anders aanvoelt en de prestaties nog verder verbeterd zijn.

De tassen en foedralen van JRC worden nu vervaardigd van een nieuw materiaal, waardoor het anders aanvoelt en de prestaties nog verder verbeterd zijn.m_JRC IMG_9970 Een compacte set hangers en swingers van JRC, waarvan je de kleur naar wens aan kunt passen.

Een compacte set hangers en swingers van JRC, waarvan je de kleur naar wens aan kunt passen.m_Mustad IMG_8111 De Mu line van Mustad is een onopvallend gekleurde, monofilament lijn voor de karpervisserij met een hoge trekkracht en duurzaamheid.

De Mu line van Mustad is een onopvallend gekleurde, monofilament lijn voor de karpervisserij met een hoge trekkracht en duurzaamheid.m_Mustad IMG_8114 De MU1 Carp haak van Mustad is al voorzien van een constructie om je boilie losjes aan te kunnen bieden.

De MU1 Carp haak van Mustad is al voorzien van een constructie om je boilie losjes aan te kunnen bieden.m_Shimano IMG_8057 De Shimano Stradic CI4+ werpmolen komt ook beschikbaar in een uitvoering met slip achterop, iets wat bijvoorbeeld ook bij het vissen met de matchhengel en bolognesehengel populair is.

De Shimano Stradic CI4+ werpmolen komt ook beschikbaar in een uitvoering met slip achterop, iets wat bijvoorbeeld ook bij het vissen met de matchhengel en bolognesehengel populair is.m_Shimano IMG_8061 De Sedona werpmolen van Shimano valt straks onder de P4 serie en is dus zeker aantrekkelijk geprijsd.

De Sedona werpmolen van Shimano valt straks onder de P4 serie en is dus zeker aantrekkelijk geprijsd.m_X2 IMG_7790 Een nieuwe beetmelder van X2 – Raven Hengelsport die al voorzien is van ‘oortjes’ zodat je hengel niet van de rodpod of de steunen kan waaien..

Een nieuwe beetmelder van X2 – Raven Hengelsport die al voorzien is van ‘oortjes’ zodat je hengel niet van de rodpod of de steunen kan waaien..m_Zebco IMG_8334 Bij deze Battle Cat boot-/meervalhengel van Zebco staan de opvallend geel gekleurde geleideogen gedraaid ten opzicht van elkaar, zodat je met de reel omhoog kunt vissen, maar de lijn toch onder de blank langs loopt tijdens het vissen en drillen.

Bij deze Battle Cat boot-/meervalhengel van Zebco staan de opvallend geel gekleurde geleideogen gedraaid ten opzicht van elkaar, zodat je met de reel omhoog kunt vissen, maar de lijn toch onder de blank langs loopt tijdens het vissen en drillen.Website: www.eftta.com.