Arca Bifa, dat bekend staat als een all-round hengelsport merk, is voor vele hengelsportzaken een bekend merk. Arca Bifa draait al jaren mee en heeft een divers gamma aan producten in verschillende takken van de hengelsport. B-Carp vertegenwoordigd de karperafdeling. In dit artikel neem ik de B-Carp Bandit rodpod onder de loep.

tekst & foto’s Cyriel Ramlakhan

De Bandit pod staat zijn mannetje!De Bandit rodpod is gemaakt van aluminium en is voorzien van een zwarte oxidatie coating. Dit zorgt ervoor dat deze rodpod alle weersomstandigheden aan kan en zijn kwaliteit blijft behouden. Deze lichtgewicht rodpod wordt geleverd met twee buzzerbars voor 3 hengels. De Bandit pod kan in zijn geheel samengevouwen worden zonder dat de poten losgeschroefd hoeven te worden. De samengevouwen rodpod neemt weinig plaats in beslag en kan veilig worden opgeborgen in de meegeleverde cilindervormige hardcase. Met zijn compacte maten van 79 x 47 x 57 is dit geheel makkelijk te transporteren en op te bergen.

 

 

De hardcase zorgt voor optimale bescherming.Met zijn compacte maten van 79 x 47 x 57 is deze rodpod perfect te transporteren!In de praktijk:
Voor deze review test ik de rodpod op verschillende wateren in verschillende weersomstandigheden. Ik wil natuurlijk wel weten of deze pod zijn naam eer aan doet. Tijdens een lang weekend vissen op een grote zandafgraving krijg ik de mogelijkheid hem voor het eerst op te zetten. Het eerste wat mij opvalt is de stevige hardcase. Met deze cilindervormige “huls” word bescherming van de rodpod gegarandeerd. Ook valt mij op dat het geheel makkelijk uit de huls geschoven kan worden. Geen gepriegel aan de waterkant dus!

 

 

De handige draaiknop is netjes verwerkt.Zodra je de pod uit de hardcase hebt is het geheel eenvoudig vast te zetten door een handzame draaiknop. Met deze draaiknop veranker je de poten en kunnen deze niet meer terugklappen tijdens een aanbeet of een windvlaag. De poten zijn traploos verstelbaar en zorgen voor een stabiele set-up. Het systeem is luxer dan ik in eerste instantie had verwacht, want door de poot een halve slag te draaien is deze in de gewenste lengte te stellen.

Super snel af te stellen!De buzzerbars zijn eenvoudig te monteren en vast te zetten door een robuuste ‘clip’. Door dit systeem is het eenvoudig om je hengeltoppen iets lager of juist iets hoger te zetten.

Clip de buzzerbars vast op de gewenste hoogte.En als dit nog niet genoeg is, en jij een echte Tackle Tart bent, is de Bandit rodpod ook nog voorzien van een waterpas. Hierdoor is je set-up ten alle tijden kaasrecht af te stellen. Persoonlijk let ik daar niet zo vaak op.

Een leuke toevoeging, maar ik moet nog even oefenen.Voordelen:

  • Licht van gewicht
  • Netjes afgewerkt met een zwarte coating
  • Met een verkoopadviesprijs van ongeveer 65 euro is deze rodpod zeer betaalbaar.
  • De hardcase is erg makkelijk tijdens het transporteren
  • Zeer gebruiksvriendelijk.
  • Snel op te zetten en weer af te bouwen


Nadelen:

  • Beetmelders moeten van de buzzerbars af. Jammer genoeg past dit niet in de hardcase.
  • Geen stelschroeven voor de beetmelders aan de buzzerbars.
 

Na een test periode van ruim 2 maanden kan ik zeggen dat ik erg positief ben. De Bandit rodpod heeft bewezen dat hij zich staande houd in verschillende weersomstandigheden. Een erg fijne toevoeging aan mijn visserij!

Ben jij benieuwd naar de producten van B-Carp? Klik dan op de link hieronder!

Home – Aktueel Nieuws