De Stainless Colosseum van Summit Tackle is een geheel inde UK ontworpen en gefabriceerde rodpod. De ontwerper van deze pod is begonnen met de World Wide Pod van Solar en heeft deze nu nog verder doorontwikkeld en verbeterd in de vorm van deze geheel RVS rodpod. De pod heeft op het oog werkelijk alles wat een rodpod moet hebben: stevigheid, makkelijk/snel op te zetten, multi-functioneel en niet onbelangrijk… een schoonheid voor het oog! Mike van Delft onderwierp deze rodpod aan een praktijktest…

Ik heb de rodpod meegenomen op verschillende sessies, in binnen-  en buitenland, op stekken met verschillende ondergrond. Wat ik een absolute meerwaarde vind van deze rodpod is het unieke Twist-Lock systeem. Hierdoor kan de pod in een handomdraai in iedere gewenste positie gepositioneerd worden, ook op moeilijk toegankelijke stekken. En misschien nog wel belangrijker: in alle posities waarin ik hem heb gevist bleef de rodpod ongekend stabiel.

Ook wanneer de buzzerbars maximaal uitgeschoven worden, zodat er voldoende ruimte is op de pod voor drie hengels, is er van enige onstabiliteit geen enkele sprake.

Wanneer er enkel met 2 hengels op de pod gevist wordt, zou ik de buzzerbars niet of gedeeltelijk uitschuiven, zodoende creëer je een mooie compacte setup.

TOPKWALITEIT RVS
Het materiaal dat gebruikt is bij het ontwerpen van de Colosseum SS pod is van daadwerkelijke oogstrelende topkwaliteit RVS, werkelijk een lust voor het oog en een genot om naar te kijken. En laten we eerlijk zijn, we staren heel wat uurtjes naar onze hengelsetup, op niet?

De ‘Goal Post’ adapters voor en achter zijn beide in hoogte verstelbaar en de centrale stang is naar wens te verstellen.

COMPACT VERVOER
De Colosseum SS pod word geleverd in een handige luxe draagtas waarin de verschillende onderdelen apart opgeborgen kunnen worden en zijn ze goed beschermd. Mede door deze draagtas is het geheel erg compact en makkelijk vervoerbaar naar de stekken.

CONCLUSIE
Kortom, de Summit Tackle Colosseum pod is wat mij betreft een aanrader voor een ieder om toe te voegen aan zijn karperarsenaal wanneer je van kwaliteit, functionaliteit en absolute schoonheid houdt binnen je visserij.

PRODUCT SPECIFICATIES/INFO

De Colosseum Pod is verkrijgbaar als ‘kit’, compleet met 2 verstelbare buzzerbars voor 3 hengels, luxe tas en handige ‘easy tight tool’. Adviesprijs 299 euro. Ook verkrijgbaar als basismodel, om naar eigen wens buzzerbars toe te voegen.

www.summittackle.com
Mike van Delft / Team Karper