De karpervisserij wordt steeds populairder en er zijn steeds meer vissers langs de waterkant te vinden. De hengel- en lijndruk neemt toe en er ontstaat steeds meer dressuur op wateren. Het is daarom belangrijk om na te denken hoe we de karper toch kunnen verleiden. Sterker nog, hoe zorgen we ervoor dat we de karper daadwerkelijk gehaakt krijgen? De laatste jaren worden er meer en meer systemen bedacht die moeten leiden tot succes. Zo heeft ook het team van Strategy niet stil gezeten. Karper-prostaffer Mark Snel mocht de afgelopen tijd een kleine greep uit het end tackle assortiment van Strategy in de praktijk testen. CENTRAL SHOCKER SYSTEM

Directe inhaking en snelle beetregistratie.Nieuw in 2017 is het Central Shocker System. Dit is op dit moment één van de meest veelzijdige loodsystemen op de markt. De unieke, door Strategy ontworpen insert sluit naadloos aan bij het lood en biedt de mogelijkheid om de onderlijn vanuit het daadwerkelijke centrum van het lood te laten vertrekken. Het lood is aan de randen van de bovenzijde schuin afgevlakt, zodat de onderlijn niet onnodig ver boven de bodem komt te staan. Het idee van de speciale combinatie van semi-harde insert en speciale QC Shocker Swivel is, dat het garant moet staan voor een uiterst effectieve inhaking en tweemaal zo snelle beetregistratie.

Central Shocker SystemHet lood is verkrijgbaar in vier gewichten. 113, 121,142 en 172 gram. Adviesprijs van een Central Shocker System Action Pack ligt rond de €6,99. Een behoorlijke prijs voor twee inline loden, maar daar krijg je dan ook veel extra’s voor. Extra karpers op de mat is wel een paar euro waard, of niet? kijk hier voor het filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=yIzjvBtXIM0

STAMINA STRIP-!T

Stamina Strip-!t KD-rig.De laatste jaren is de vraag naar gecoat onderlijnmateriaal steeds groter geworden. Zelf vis ik al jaren met diverse gecoate materialen. Tevens zijn er een groot aantal betaalwateren waar dit verplicht gebruikt dient te worden. Strategy heeft een nieuw gecoat onderlijnmateriaal op de markt gebracht: Stamina Strip-!T. Dit onderlijnmateriaal heeft een extreem sterke en matte coating. Ondanks de sterkte van de coating is deze met behulp van de SMARTTool eenvoudig te strippen. Heb je geen SMARTTool tot je beschikking, dan gaat het ook prima met de nagels. De coating zorgt ervoor dat zelfs tijdens extreme worpen de onderlijn niet in de war raakt. De kern is uiterst soepel en bezit dezelfde matte kleur. Stamina Strip-!T is in 2 kleuren verkrijgbaar: Muddy & Silt en Gravel & Sand. Het materiaal was al verkrijgbaar in een 25lb variant en sinds 2017 ook in een 35lb variant. Zelf heb ik de Gravel & Sand 35lb variant met tevredenheid getest. Adviesprijs van 20 meter Stamina Strip-!T ligt rond de €17,99.

Deze kleine rakker werd perfect in de onderlip gehaakt.WEIGHT SCREW

De snowman of aangepaste snowman is al jarenlang een zeer populaire manier van aasaanbieding. Zelf gebruik ik deze met grote regelmaat binnen mijn visserij. Zelf gebruik ik vaak een loodhageltje onder de pop-up of snowman om het aas netjes op de bodem te kunnen presenteren. Een bakje met loodhagels mag daarom niet ontbreken in je vistas. Strategy heeft echter iets nieuws ontwikkeld. Om een soepele aasopname te garanderen heeft Strategy de Weight Screw ontwikkeld. Dit handige tungsten gewichtje met een ideale, platte vorm, kan op eenvoudige wijze in de onderkant van de boilie gedraaid worden.

De weight screw is makkelijk in een zachte pop-up te draaien.De platte vorm van het gewichtje zorgt ervoor dat de snowman perfect recht staat en dat de boilies niet meer gaan schuiven op de hair. In een setje dat je in de winkel koopt zitten 6 Weight Screws. De Weight Screws zijn in vier verschillende gewichten verkrijgbaar: 0.6, 0.8, 1.2 en 1.6 gram. Adviesprijs van een Weight Screw pakket ligt rond de €6,99.

KD-rig met fluo pop-up.GESLAAGDE PRAKTIJKTEST!

Dit is slechts een kleine greep uit het end tackle gamma van Strategy. Persoonlijk ben ik zeer te spreken over het materiaal. Het heeft z’n vruchten tijdens mijn sessies meteen afgeworpen. Twee mooie schubs wist ik prima te haken en te landen in mijn schepnet.

Praktijktest geslaagd!Het Central Shocker System werpt z’n vruchten af: een prachtige Randmeerschub als beloning.Het complete assortiment van Strategy is te vinden op www.strategycarp.eu

Tevens vind je hier alle verkooppunten in Nederland .

 

Tight lines, Mark Snel