Het was alweer even geleden dat het laatste Nederlandstalige karperboek het levenslicht zag. Afgelopen maand  zijn er zomaar twee nieuwe karperboeken verschenen. ‘Bloed Zweet en Granen’ de nieuwste pennenvrucht van meesterverteller Alijn Danau en ‘Sluimerend Dynamiet 2.0’ van niemand minder dan Rini Groothuis, nestor van de Nederlandse (en misschien ook wel de Belgische) karpervisserij. Een boek waar reikhalzend naar is uitgekeken omdat zijn laatste boek ‘Het Grote Karperboek’, de karperbijbel alweer stamt uit de jaren 90. Een boek wat ongetwijfeld weer velen zal inspireren en motiveren. Heerlijk leesvoer voor aan de waterkant of thuis voor de kachel!

Sluimerend Dynamiet 2.0


De titel van het nieuwe karperboek van Rini Groothuis ‘Sluimerend Dynamiet 2.0’ verwijst naar het in de jaren 60 verschenen boek ‘Sluimerend Dynamiet, geschreven door Van Onck en Van Beurden. Het eerste hengelsportboek, het eerste karperboek dat Rini las.Er is reikhalzend uitgezien naar dit laatste testament van Nederlands bekendste karpervisser. Het boek vormt een afsluiting van een indrukwekkend oeuvre dat bestaat uit vele publicaties, zowel in boekvorm als artikelen in magazines, dat over de jaren heen generaties van karpervissers heeft geïnspireerd en geïmponeerd. Dankzij zijn meeslepende en indringende schrijfstijl kunnen veel karpervissers nog altijd wegdromen bij het lezen van klassiekers als Karper, Jacht op Grote Karper en Het Grote Karperboek.

Intrigerend boekwerk
Rini heeft ook ditmaal zijn ziel en zaligheid gelegd in de creatie van een intrigerend boekwerk dat bestaat uit 29 hoofdstukken die een breed palet van boeiende onderwerpen bestrijken. Het is een dikke pil van maar liefst 432 pagina’s met 29 hoofdstukken, prachtig vormgegeven met vele foto’s van o.a. Derek Harrison, fraaie onderwateropnamen van Boudewijn Margadant en fabuleus artwork van kunstschilder Remko van den Berg. Als co-auteur levert Mandy Zupansic als vrouwelijke karpervisser een speciaal hoofdstuk over haar reilen en zeilen in die typische mannenwereld en vertelt over haar bijzondere vangsten op de grote rivieren.

Karpervitamines
Sluimerend Dynamiet 2.0 laat zich het best samenvatten als een bundeling van allerlei zoete en minder zoete herinneringen van vroeger en van nu met als speerpunt het doen en laten van de karper himself. Wat is dat voor een beest? Wat doet hij, waarom doet hij dat en hoe? Het zijn vragen die als een rode draad door het boek lopen en tal van herkenbare en minder herkenbare situaties opwerpen. Tactische en technische ideeën, opvattingen, tips en tricks drijven dan vanzelf naar boven om die karper te tackelen. Groothuis neemt ons mee in zijn wereld van het karpervissen en dompelt ons onder in een boek boordevol karpervitamines.Sfeertekeningen eigenlijk, verpakt in idyllische raamwerken met vleugjes romantiek en snufjes dramatiek in een walm van indringende geuren van karperslijm. Hij tovert een epos op het papier vol met fragmenten over sluimerende krachten, imposante gedaanten en heroïsche gevechten van deze iconische krachtpatsers en zet avontuur en uitdaging hoog in het vaandel en de beleving centraal. Want Groothuis vindt dat dit de kernwaarden zijn die onze hobby uit laten groeien tot een passie die kleur geeft aan ons bestaan.

Het boek wordt uitgegeven door Westerlaan-Publisher te Lichtenvoorde. Voor bestellingen zie de site www.westerlaan-publisher.com Ook verkrijgbaar in de betere vakhandel. De verkoopprijs bedraagt 45 euro ex. verzendkosten. Ook verkrijgbaar op Carp Zwolle

WINACTIE: wil jij een gesigneerd exemplaar winnen?


KARPER-magazine mag 2 gesigneerde exemplaren weggeven! Vul  het onderstaande formulier in en wie weet ben jij een van de gelukkigen. Let op: het boek moet op Carp Zwolle opgehaald worden op de stand van KARPER-magazine.

De inschrijvingstermijn voor deze actie is verlopen