Radical testvisser Robin Illnet besloot om dit voorjaar op grote karper te vissen op grote, ondiepe meren in het noorden van Frankrijk. Zijn doel was vanaf het begin duidelijk. Hij wilde een karper landen met een gewicht van 25 kilogram.

Het aas dat de ervaren karpervisser hiervoor uitkoos bestond uit tijgernoten en gedroogde 20 en 24 mm Rastafari en Yellow Zombie boilies (beide van Radical). “Zoete en opvallend gekleurde aassoorten vallen op onder water en lokken de vis snel naar de visplek. Aassoorten op basis van vismeel zijn daarentegen mijn vaste keus voor plekken die langdurig bevist worden”, zegt Illner.

Illner testte een van de grote meren gedurende een weekend: “het meer was onbekend terrein voor me en met haar ruim 700 hectare enorm in omvang.”

Tijdens die eerste sessie wist hij echter een specimen te landen met een gewicht van 23 kilogram.

Tijdens die eerste sessie wist hij echter een specimen te landen met een gewicht van 23 kilogram.Volgend op dit succes, keerde Illner een week later terug naar het water met zijn vismaten Jörg Krause en Alexander Zirkler. De resultaten na vijf dagen vissen waren uitzonderlijk. Zirkler wist drie karpers te landen met een gewicht boven de 20 kilogram (20,2, 21 en 22,4 kg) en Illner landde drie karpers van 22,2, 25,2 en 28,2 kilogram.

“Alles wat ik ving eindigde op ‘komma twee’,” vertelde Illner met een lach. “De 28,2 kilogram zware spiegelkarper was ook mijn nieuwe recordkarper in Frankrijk, dit nadat ik in Duitsland in oktober al een ruim 28 kilogram zware karper geland had.”

“Alles wat ik ving eindigde op ‘komma twee’,” vertelde Illner met een lach. “De 28,2 kilogram zware spiegelkarper was ook mijn nieuwe recordkarper in Frankrijk, dit nadat ik in Duitsland in oktober al een ruim 28 kilogram zware karper geland had.”Het waren de juiste strategie, voorbereiding en de uitstekende Radical aassoorten die deze vangsten mogelijk maakten, zoals zijn vismaten en hij duidelijk maakten. “We vingen tot in de laatste minuut karper. Terwijl ik de laatste hengel aan het binnenhalen was, werd de lijn tussen mijn vingers uit getrokken terwijl ik nog in de boot zat. Een aanbeet! Het resultaat: 22,2 kilogram. We wisten precies waar de grote vissen aan het azen waren en we hadden de oplossing voor het vermijden van de vele meervalletjes en brasems: 24 mm boilies met een 20 mm pop-up met zoete flavours!”

Een ongelooflijke sessie!”

De vis van 25,2 kilogram. Een ongelooflijke sessie!