Martin Knezik 19,4 kgVoor het Karper/JRC/Berkley!Carp team is het nog steeds nagelbijten, wachtend op de eerste aanbeet, de eerste vis. Overigens net als de andere teams in hun sectie Richworth. Maar ondertussen zijn er al wel heel wat vissen gevangen (meer dan 70!) in de andere secties en ze worden steeds groter! Eerst was daar dinsdagmiddag de 19,4 kg vis van Martin Knezic, gevangen op stek Carping Club 9.

http://youtu.be/s30gvjpyvlc

Afgelopen nacht werd de eerste 20 kg+ vis gevangen, een machtige schub van 20,2 kg voor Pete Wilson, vissend op stek Jet Fish 4. Diezelfde stek leverde afgelopen nacht ook al een schub op van 16,8 kg! Samen werden ze trots getoond voor de media.

http://youtu.be/vdCi5aNLOBw

Er zullen ongetwijfeld in de tussentijd nog meer karpers gevangen zijn maar op dit moment (woensdag 11.50 uur) ontbreekt de informatie daarover. Vaststaat dat de strijd nog lang niet gestreden is en het wachten is op een van de machtige 50-60 ponds schubs die op Bolsena rondzwemmen en natuurlijk de eerste vis voor Ron en Remco. Ze hebben nog drie nachten te gaan en hoop doet leven…

“We hebben nog altijd geen vis en zitten op een stuk van ongeveer 40 teams. Op dit stuk is afgelopen nacht eindelijk een vis gevangen. Dat is hoopgevend, er zit dus iets van vis aan deze kant. Een Engelsman die op stek 6 zit vertelde ons dat ze vannacht vis hebben zien en horen springen. Tot nu toe hebben we alleen op erg diep water zitten vissen om het wier te vermijden, op 10, 12, 14 en 17 meter. Maar gisterenavond bij het uitvaren zagen we op onze visvinder karper op zo’n 6 meter diepte terwijl het daar 9 meter diep was. En nu we horen dat er vis zit en door meerdere mensen gezien is, wordt het een en ander aangepast. Wij hebben van Holland Nautic (de importeur van Lowrance in Nederland) een visvinder gekregen van het type ‘downscan’. Daarmee kun je ongelofelijk goed de bodem mee bekijken. Het lijkt wel een onderwatercamera!

Het lijkt wel een onderwatercamera!Met behulp hiervan gaan we nu midden in het wier vissen op de wat schonere plekken. Verder wordt er op een hengel een zig-rig gemonteerd op drie meter van de bodem gevist op een diepte van 9 meter. Dus de nieuwe tactiek: 6 meter (in het wier), 9 meter (zig-rig), 10 en 12 meter diepte… “

Ron van den Bergh en Remco Akkermans