Heb jij dat gevoel ook wel eens gehad? Het gevoel dat wanneer je je tacklebox open trekt en zoekt naar de juiste haak, het sterkste onderlijnmateriaal of het mooiste imitatiemaïsje, dat je het gewoon even niet meer weet? Wat is nou ‘goed’? In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende soorten end tackle geprobeerd en getest wat voor mijn gevoel het beste bij mijn visserij past. Mijn tackle box moet goed gevuld zijn want ik wil uiteraard nooit misgrijpen… maar als ik alles van waarde bij elkaar op tel, gaan de haren op mijn rug overeind staan! Heb ik dit serieus allemaal zelf gekocht? Op dit soort momenten ga ik eens goed nadenken over waar ik eigenlijk mee bezig ben. Het zijn stuk voor stuk goede producten en ik zal ze gebruiken tot ze op zijn, alleen denk ik vanaf nu wel twee keer na! La Carpe Anglaise komt met de oplossing en biedt een breed gamma aan end tackle artikelen aan waarbij de prijs/kwaliteit verhouding uitermate goed is te noemen.

Door Cyriel Ramlakhan

 Een kleine greep uit het assortiment van LCA.

Een kleine greep uit het assortiment van LCA

La Carpe Anglaise is een end tackle merk dat inmiddels in de omringende landen bekend staat als betrouwbaar en degelijk. Fanatieke, niet gesponsorde, vissers hebben het merk al ontdekt en spreken hun tevredenheid uit. Een compleet assortiment van haken tot unleaded leadcore, van stoppertjes tot fake tijgernootjes. Dat er veel goede producten op de markt zijn is al langer bekend, maar toch weet La Carpe Anglaise op te vallen. Hoe ze dat doen?  Simpel : met de kwaliteit van de grotere merken, maar met een grotere inhoud voor een kleinere prijs. Hiermee wordt bewezen dat kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn. Op deze manier kan LCA elke visser op zijn wenken bedienen en komt niemand wat te kort.

De keuze is reuze!

De keuze is reuze!Haken:

Haken zijn bij vele karpervissers een gevoelig puntje. We stellen met ons allen hoge eisen aan een haak. Het belangrijkste is natuurlijk dat hij vlijmscherp moet zijn. Ook mag hij niet te veel opvallen op de bodem en hij moet sterk genoeg zijn. LCA heeft een ruim assortiment aan haken die stuk voor stuk van goede kwaliteit zijn. De speciale manier van slijpen zorgt er voor dat de haakpunt niet alleen extreem scherp is maar ook sterk. De matte, teflon coating zorgt daarnaast voor een mooie afwerking waardoor de haken nauwelijks opvallen. Een groot verschil met andere merken is het aantal haken per pakje. La Carp Anglaise levert in plaats van 8 of 10 , maar liefst 12 haken per pakje. En als dat nog niet genoeg is, de prijs ligt beduidend lager dan bij de meeste merken, namelijk 3,50 euro/pakje!

De 80 Degree Hook. De stevige wijde Gape zorgt ervoor dat de haak nog meer vlees pakt!

De 80 Degree Hook. De stevige wijde haakbocht zorgt ervoor dat de haak nog meer vlees pakt!Eén van de type haken uit het assortiment waarvan ik weet dat menig visser verliefd op is geworden is de 80 Degree. Een stevige haak met een grote haakbocht die gegarandeerd vlees pakt in de bek van de karper. Het naar binnen gebogen haakoog maakt het mogelijk dat deze haak multifunctioneel inzetbaar is. Met of zonder line aligner, met of zonder rig ring, deze haak prikt snel en goed! Doordat de haakbocht is voorzien van een ‘hoekje’ , dus niet mooi rond is, zal deze nog meer houvast hebben dan bijvoorbeeld een Wide Gape of Curv haak. De 80 Degree is in de maten 2,4 en 6 te krijgen. Zeker het proberen waard!

Force Range:
Zoals ik eerder al vermeldde wil LCA iedere visser kunnen bedienen. Ook   de ruigere vissers kunnen terecht bij La Carpe Anglaise. Na lang onderzoeken en testen lanceert LCA de Force Range. De Force Range is speciaal ontwikkeld voor de zwaardere visserij. Denk hierbij aan de grotere rivieren en /of obstakelvisserij.

De FS-46 is uitermate geschikt voor het zware werk.

De FS-46 is uitermate geschikt voor het zware werk. FS-46
De soepele FS-46 is een snel zinkend onderlijnmateriaal. De prachtige ‘muddy’ kleur valt perfect weg op verschillende bodems. Dit gevlochten lijntje heeft een breekkracht van maar liefst 34,70 kg!

Het paradepaardje van LCA. Unleaded leadcore met geweven kevlar!

Het paradepaardje van LCA. Unleaded leadcore met geweven kevlar!Submarine
Submarine is het paradepaardje van La Carp Anglaise. Een loodvrije leadcore die alle verwachtingen overtreft. De Submarine is gemaakt van geweven kevlardraden. Kenners onder ons weten dat kevlar onder andere word gebruikt in de motorwereld ter bescherming van de berijder en voor kogelvrije vesten.  Je kunt je ds wel voorstellen hoe schuurbestendig deze leader is. De opbouw van het materiaal zorgt er voor dat deze ontzettend soepel maar tegelijkertijd extreem zwaar is. De Submarine valt daardoor prachtig weg en volgt mooi alle contouren van de bodem. Over dit rolletje zal nog veel gesproken worden!

De Extreme Shock leader heeft een breekkracht van bijna 50KG!

De Extreme Shock leader heeft een breekkracht van bijna 50 kg! Extreme shockleader
De Extreme Shock leader is de nieuwste toevoeging aan het assortiment en valt net als de Submarine in de Force Range. De shockleader is zeer schuurbestendig en heeft een breekkracht van bijna 50 kg! De naam zegt het al, in te zetten in de meest extreme omstandigheden. De Extreme Shockleader is perfect in te zetten wanneer je bijvoorbeeld in het wier of tegen een lelieveld aan vist. De bruine kleur ( Muddy Brown)  komt hier helemaal tot zijn recht.

De Glow in de Dark fake maïsjes hebben al voor vele bijzondere vangsten gezorgd!

De Glow in the Dark fake maïsjes hebben al voor vele bijzondere vangsten gezorgd!Compleet Assortiment
Zoals ik al eerder vermeldde biedt LCA een compleet assortiment aan. Hier valt ook de ‘Fake Range’ onder. Allerlei verschillende soorten drijvende imitatie-maïsjes en -tijgernootjes. Een bijzondere variant waarmee LCA zich opnieuw gaat onderscheiden is de Glow in the Dark. Een fake maïsje dat zichzelf ‘oplaadt’ wanneer je deze in daglicht plaatst. Je kunt je voorstellen dat deze extreem goed zal opvallen in het water, zeker in het donker! Stiekem doet het mij denken aan vroeger. Al die lichtjes aan het plafond voordat ik ging slapen. De één gelooft er in en de ander niet, toch zijn de meeste vangstmeldingen niet op gele of witte kleur maar op de Glow in the Dark!

Een oude zware Franse spiegel gevangen op de 80 degree hook!

Een oude, zware Franse spiegel gevangen op de 80 Degree hook!Ben jij geïnteresseerd geraakt in het assortiment van LCA? Bezoek dan eens de webshop: www.nivar.nl.