Nieuw karperwater in Noord-Frankrijk voor De Vissende Hollander.

Domain du Carpiste du Bazoches sur Vesles is maar liefst zestien hectare groot. En een ideale locatie voor mensen die niet te ver willen rijden en van Back to Basic vissen houden.

Je komt aan op de aankomsttijd en van hieruit zullen de stekken bepaald worden, samen met de beheerder Patrice. Patrice is een aardige Franse beheerder die je met alles wil helpen. Met Back to Basic vissen bedoelen wij dat op Carpiste du Bazoches alleen toiletten aanwezig zijn. Mocht je toch graag een langere sessie willen plannen dan is het mogelijk om bij een lokale camping te douchen.

Naast de voorzieningen is Carpiste du Bazoches perfect! Een mooi groot water, veel vissen en maar 359 kilometer vanaf Breda ter hoogte van Reims.

Naast de voorzieningen is Carpiste du Bazoches perfect! Een mooi groot water, veel vissen en maar 359 kilometer vanaf Breda ter hoogte van Reims.Ongeveer tien minuten verderop vind je het dorpje Fismes. Hier is eigenlijk alles, restaurants, kroegen en supermarkten.

Het meer
Carpiste du Bazoches is twintig jaar oud en sinds begin 2018 een betaalwater geworden. Vanaf het aankomstpunt is de linkerkant van het water het diepste met gemiddeld vier meter diep, de rechterkant van het water is op het diepste punt twee meter met veel ondiepere plateaus.

Er bevinden zich verschillende taludranden, wat het interessant maakt om met jouw boot het water op te gaan en deze plekken op te zoeken met de dieptemeter. Het is dan ook toegestaan om een boot met elektromotor te gebruiken maar een zwemvest is verplicht! En je zult rekening moeten houden met jouw buren.

Er bevinden zich verschillende taludranden, wat het interessant maakt om met jouw boot het water op te gaan en deze plekken op te zoeken met de dieptemeter. Het is dan ook toegestaan om een boot met elektromotor te gebruiken maar een zwemvest is verplicht! En je zult rekening moeten houden met jouw buren.De bodem is hard en bestaat uit zand en grint. Hier en daar zul je zachte plekken vinden waar ‘vuil’ zich verzameld heeft. Op sommige plekken is de bodem bedekt met een 20 cm hoog wiertapijt. Er is geen sprake van problemen met wier. Wel is het zo dat de ondiepere gedeeltes in het water in het hoogseizoen moeilijk te bevissen zullen zijn.

Het water is erg helder wat onderwater filmen erg interessant maakt!

Het water is erg helder wat onderwater filmen erg interessant maakt!Wel moet je rekening houden met een geduchte tegenstander! Op Carpiste du Bazoches zitten Franse kreeftjes. De karper vindt ze heerlijk! Hierdoor is het verstandig om krimpkous te gebruiken voor het haakaas.

Het visbestand
Naast de uitdagingen die Carpiste du Bazoches te bieden heeft als water kunnen er hier aantallen gevangen worden. Maar mocht je graag de toppers op dit water willen vangen, dan zul je met een gedegen plan moeten komen.

Er zit geen brasem of dwergmeerval op Carpiste du Bazoches. Eind 2017 en begin 2018 zijn er in totaal 1000 karpers uitgezet met een gemiddeld gewicht van 3-5 kg en 5-10 kg.

Het oude bestand bestaat uit ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht van 7-12 kg.

Het oude bestand bestaat uit ongeveer 300 karpers met een gemiddeld gewicht van 7-12 kg.Er zitten ongeveer 30 karpers op met een gewicht van 15-20 kg. En ongeveer vijf karpers boven het magische 20kg+. De zwaarste karper is gevangen in 2017 op 24 kg. Naast het diverse karperbestand kun je ook steuren vangen. Er zitten vier sturen van ongeveer één meter lang op, welke de bodem en het oude aas opeten. Verder zwemt er op Carpiste du Bazoches nog zeelt, snoek en snoekbaars.

De stekken
Er zijn in totaal 33 stekken gecreëerd. Deze worden bij aankomst bepaald. Hierdoor is het belangrijk dat je aankomt om 13:00 uur. De stekken worden verloot om 14:00 uur. Mocht je hierin te laat arriveren, dan zul je een overgebleven stek moeten kiezen.

De stekken zijn ruim opgezet en bieden allemaal plaats voor twee vissers. In totaal mogen er maar 20 vissers op Carpiste du Bazoches.

De stekken zijn ruim opgezet en bieden allemaal plaats voor twee vissers. In totaal mogen er maar 20 vissers op Carpiste du Bazoches.Doordat er zoveel stekken zijn heb je ook de mogelijkheid om tijdens je verblijf te verkassen. Dit zal wel in overleg moeten met Patrice. Mocht je niet goed Frans kunnen spreken. Dan kun je altijd met ons contact opnemen zodat wij dit voor je bespreken met de beheerder.

Op alle stekken kun je met de auto komen! Dit is wel op eigen risico. Deze mag ook bij de stek blijven staan. Let hierin alleen wel op dat de auto niet midden op het pad staat. Wanneer je in een regenachtige periode naar Carpiste du Bazoches gaat, is het wel verstandig om eerst te kijken voordat je met de auto gaat. Het pad is wel verhard met gravel, maar door veelvoudig gebruik en een regenseizoen, kan dit nog weleens voor problemen zorgen. Het is mogelijk om met grote groepen Carpiste du Bazoches af te huren. Dit is mogelijk vanaf zestien karpervissers per week.

Voorzieningen
Accu’s opladen kan tegen een kleine vergoeding bij de beheerder. Er zijn drie droogtoiletten aanwezig (dezen worden nog vernieuwd begin 2018). Clubhuis – Misschien in de toekomst. Stroom – Nee. Wifi – Nee. Gas – Nee. Water – nee. Douche – nee (bij een lokale camping kun je tegen betaling even douchen).

Kenmerken: Boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, verhuur gehele meer (exclusief).

Voor nadere informatie kijk je hier.

Het meer kan bevist worden via Reisbureau De Vissende Hollander.

Domain du Carpiste du Bazoches sur Vesles kan bevist worden via Reisbureau De Vissende Hollander.Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl