Sportvissers opgelet! Vanaf zondag 6 mei zendt RTL 7 een compleet nieuw hengelsportprogramma uit: VIS TV XL. In deze opvolger van Studio VIS TV komen de leukste reportages en meest interessante vistechnieken- en stekken voorbij en word je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. Dit bijna een uur durende programma wordt gepresenteerd door verschillende – deels nieuwe en frisse – presentatoren die het land in trekken.

VIS TV XL is volledig anders van opzet dan Studio VIS TV en VIS TV. Marco Kraal en een groepje reporters trekken eropuit in Nederland – meestal met, maar soms ook zonder hengel. Ze vissen met de beste sportvissers – zoals de wereldkampioenen Anja Groot en Frank Peene – die hun belangrijkste tips prijsgeven, laten schitterende visstekken zien en tonen interessante projecten die direct of indirect met de hengelsport te maken hebben. Kortom: VIS TV XL is gevarieerd, vernieuwend en interessant voor zowel de beginnende als gevorderde sportvisser.

Herwin Kwint laat aan Marco Kraal zien hoe je gericht op zeelt vist.

Herwin Kwint laat aan Marco Kraal zien hoe je gericht op zeelt vist.Afwisselend programma
Iedere uitzending is opgedeeld in verschillende blokken waarin een aantal onderwerpen aan bod komt. In het hoofditem behandelt een van de verslaggevers een vistechniek waarbij ze op pad gaan met een specialist. Deze legt jou als kijker de fijne kneepjes van een specifieke visserij uit. Daarnaast komen er maatschappelijke thema’s aan bod zoals het vissen met loodvervangers, de waterplantenproblematiek en kijken we mee met een BOA en een hengelsportcontroleur. In Friesland vissen we de Elfstedentocht en in het wekelijkse Korda/Guru item komen vooral karper- en witvissers aan hun trekken.

Kevin Diederen (l) van Korda-Guru gaat karpervissen Thom Beentjes.

Kevin Diederen (l) van Korda-Guru gaat karpervissen Thom Beentjes.Nieuwe presentatoren
Het nieuwe programma wordt onder andere gepresenteerd door VIS TV-presentator Marco Kraal. In VIS TV XL zijn daarnaast een aantal nieuwe gezichten te zien – dit zijn overigens niet de vervangers van Ed Stoop. De trouwe volgers van het VIS TV-YouTube kanaal zullen een aantal van de namen al kennen. Zo trekken VIS TV-vloggers Thom Beentjes, Ties Ittmann, Jan-Willem Wijers voor diverse items het land in met hun hengels. Maar ook Pieter Beelen en Daniel Weyers – communicatiemedewerkers van Sportvisserij Nederland – en Tamme Smit van Sportvisserij Friesland gaan eropuit voor de leukste reportages.

Presentatoren Tamme Smit (l) en Jan-Willem Wijers gaan in de eerste aflevering roofvissen in Sneek.

Presentatoren Tamme Smit (l) en Jan-Willem Wijers gaan in de eerste aflevering roofvissen in Sneek.Acht afleveringen
De acht afleveringen van VIS TV XL worden tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – uitgezonderd op zondag 17 juni in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl of rtlxl.nl.

Verslaggever Daniel Weyers (r) krijgt zeevisles van wereldkampioen Frank Peene.

Verslaggever Daniel Weyers (r) krijgt zeevisles van wereldkampioen Frank Peene.