Sportviscentrum Het Plashuis ligt in het Groene Hart van Zuid-Holland, tussen Utrecht en Amsterdam, aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen. De vele eilanden, de lelievelden, de rietkragen en natuurlijk de schitterende karpers zorgen ervoor dat de karpervisser op dit water zijn of haar hart helemaal kan ophalen.

Het 28 hectare grote water van Het Plashuis in Noorden is eigen water, de landelijke VISpas is hier dan ook niet geldig. Het karperbestand bestaat uit gezonde vissen van gemiddeld twintig pond zwaar, het record staat op ruim boven de veertig pond. Alle arrangementen zijn inclusief vergunning voor de duur van het verblijf.

Sportviscentrum Het Plashuis - Behalve arrangementen voor het vissen overdag zijn er ook meerdere arrangementen voor de karpervisser voor het vissen ’s nachts.

Behalve arrangementen voor het vissen overdag zijn er ook meerdere arrangementen voor de karpervisser voor het vissen ’s nachts.

Iedere nachtstek heeft een eigen zone, je mag uitsluitend binnen het gebied van jouw stek vissen. ’s Nachts varen is niet toegestaan, met uitzondering van het drillen van vis en uitvaren van lijnen. Het gebruik van voerboten is toegestaan en lijnen uitvaren mag. In verband met het bevaarbaar houden van de plas en het voorkomen van schade aan elektromotoren is het gebruik van toplood op de nachtstekken verplicht.

Afstand houden

Sportviscentrum Het Plashuis - Iedereen mag met maximaal drie hengels/lijnen vissen.

Iedereen mag met maximaal drie hengels/lijnen vissen.

Bij obstakelvissen adviseert Het Plashuis echter het aantal hengels hierop aan te passen. Het is verder verboden op eilanden te lopen of met de boot aan te meren die geen vaste verbinding hebben met het Plashuis, met uitzondering van de nachtstekken. Geen open vuur! Gasstelletjes t.b.v. koken is wel toegestaan.

Sportviscentrum Het Plashuis - Aan steekstokken die er al staan mag niet worden aangelegd.

Aan steekstokken die er al staan mag niet worden aangelegd.

Houd minimaal 40 meter afstand van markers die in het water staan en houd voldoende afstand (minimaal 40 meter) met andere vissers. Steekstokken en markers die je gebruikt hebt, dien je na de visdag(en) terug te brengen bij Het Plashuis.

Het is toegestaan te vissen vanaf een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang. Gevangen vis dient zo snel mogelijk teruggezet te worden. Wel kunnen gevangen karpers gewogen worden op de weegschaal bij het Plashuis. Je kunt je vangsten bijschrijven in het vangstenboek van Het Plashuis. Het gebruik van tijgernoten en pinda’s is niet toegestaan!

Nachtvisarrangementen bij Het Plashuis

Sportviscentrum Het Plashuis - Een weekarrangement begint op maandag of vrijdag en eindigt de daaropvolgende week.

Een weekarrangement begint op maandag of vrijdag en eindigt de daaropvolgende week.

Gedurende zeven nachten krijg je de beschikking over een nachtstek, roeiboot en visvergunning voor het water.

Een mid-weekarrangement begint op maandag en eindigt op vrijdag. Gedurende vier nachten krijg je de beschikking over een nachtstek, roeiboot en visvergunning voor het water.

Een weekendarrangement begint op vrijdag en eindigt op maandag. Gedurende drie nachten krijg je de beschikking over een nachtstek, roeiboot en visvergunning voor het water.

Sportviscetrum Het Plashuis - Daarnaast kan Het Plashuis ook aanvullende diensten bieden, zoals: maaltijden en drankjes, huur van elektromotor en accu’s, als ook onze kleine maar uitgebreide tackle shop.

Daarnaast kan Het Plashuis ook aanvullende diensten bieden, zoals: maaltijden en drankjes, huur van elektromotor en accu’s, als ook onze kleine maar uitgebreide tackle shop.

Voor nadere inlichtingen:
Het Plashuis
Noordse Dorpsweg 2
2431 AT Noorden (nabij Nieuwkoop)
Mob: +31 (0)6 – 2329 2405
Website: www.plashuis.nl
Email: info@plashuis.nl

Kijk ook op:
https://karper-magazine.nl/de-lente-begonnen/
https://karper-magazine.nl/nieuw-nederland-la-carpe-anglaise/
https://karper-magazine.nl/shimano-introduceert-carp-en-perch-league-via-nieuwe-tribal-en-predator-apps/