Na een zeer lange werkweek is het dan toch eindelijk vrijdag en staat de derde wedstrijd van de Topcompetitie Karper op het progamma. Dit keer is het Borgerswold te Veendam het decor. Een gevarieerd watercomplex, met door sloten en kanalen verbonden plassen en diverse eilandjes, met een vrij lage karperbezetting, maar wel kans op grote vis!

1

Ons gewone werk liet niet toe, dat we vrij af waren, dus moest er eerst nog gewerkt worden. Rinze een nachtdienstje van 02:00 uur tot 11:00 uur en Remond van 07:00 uur tot 11:00 uur. De voorbereidingen waren echter al donderdags getroffen, dus we konden op tijd richting het hoge noorden.  Voorafgaand aan de loting werden er nog wat prijzen uitgereikt van de vorige editie. De zaal was al half leeg, toen onze namen door de microfoon naar buiten kwamen. Stek B9 moest het gaan doen.

3

Tevreden met de loting lopen we richting onze volgepakte bolides. Stek B9 ligt in een verbindingskanaaltje en in onze fantasie trekken de eerste karpers al door de kanalen. “Vast en zeker een trekroute” rolt over onze tongen naar buiten. Een ruime parkeerplek voor onze auto’s en het echte sjouwwerk kan beginnen. Met de trolley allemaal goed te doen. Het is heerlijk weer en in luchtige kleding brengen we alles naar de gelote stek. Een verbindingskanaal met recht tegenover ons een uitkomend slootje. Ons vertrouwen krijgt nog een extra boost als een lokale karpist ons verteld, dat hij er afgelopen week nog veel karpers gespot heeft. Vol vertrouwen wordt ons kamp opgebouwd en ruim voor aanvang van de wedstrijd staat alles in gereedheid om de gevinde vrienden eens flink te belagen. Waar we bij eerdere wedstrijden, bijzondere problemen hadden met onze spodrockets, zijn we nu in bezit van de nieuwe raketten van Prologic. Het is iets voor zessen als we besluiten om eens een testworp te doen met deze nieuwtjes. Bij de eerste worp moeten we al gelijk de lijn in de handrem gooien. Zo ongelofelijk ver als deze rockets van de molen knallen!! Voorzichtig werpen straks dus, want het kanaal is een krappe 60 meter breed. We kunnen heerlijk spodden dus dit weekend. Remond schiet een aantal bijzonder fraaie actieplaatjes en het feest kan beginnen!

5

We kiezen er voor om twee van onze hengels naar de overkant te werpen. Uiteraard één bij het uitkomend slootje en één iets verder naar rechts, waar de bodem een mooi talud vertoont. De twee andere hengels positioneren we onder onze eigen kant, waar wat bomen en struiken ver in het water staan. Alle stekjes worden bijgevoerd met wat lokvoer, spodmix en verspreid wat kleine boilies. Dit kan niet meer stuk!

2

Als de volgende morgen, de zon volgas op onze onderkomens staat te branden, concluderen we dat het wel heel stil was vannacht. Geen enkele piep uit onze beetmelders. Hoe kan dat nou??!! We polsen bij onze buren of zij enige activiteit hadden gehad, maar twee ‘nee’ schuddende koppies gaven ons het antwoord. Het water is nog erg stil en vlak en we bespeuren dan ook geen enkele activiteit, wat lijkt op karper. De duikeenden hebben ons voer inmiddels wel gevonden. Er zwemt geen vis meer door de kanalen. De moed zakt ons in de schoenen en berichten over andere vangsten in de andere sectoren, doet daar niet veel goeds aan. De stek die in eerste instantie zo mooi leek, is veranderd in een plek waar je liever dit weekend niet wil zitten. Zonde! Wat ons rest, is het uitvissen van deze wedstrijd. We geven natuurlijk een beetje extra gas, maar zelfs goud in het water gooien heeft geen zin, als er geen vis zwemt. Een paar flinke hoosbuien verder, wordt het langzaam zondagochtend en is de wedstrijd ten einde. Geen enkel piepje dit weekend voor ons. Zo zonde, maar dat is het risico van een loting. Voor de grote prijzen zijn we uitgevist, maar tijdens de laatste wedstrijd in oktober, gaan we nog één keer volgas. Gezelligheid gaat daar de overhand nemen en we hopen op een klein eerherstel!

Uiteindelijk bleken er slechts zeven karpers gevangen te zijn door de 26 koppels en dat is natuurlijk wel even wennen na de goede vangsten van de voorgaande twee wedstrijden. Het volledige wedstrijdverslag kun je hier lezen;

http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/5071/geslaagde_derde_wedstrijd_tc_karper.html 

De totale uitslag van de wedstrijd en de tussenstand in het klassement is hier te vinden

Rinze Beverwijk & Remond van Dijk