Met De Vissende Hollander naar Carplake Katlov visresort

Op 450 meter hoogte boven zeeniveau ligt het Tsjechische karperwater ‘Carplake Katlov’, eigendom van ‘Big Fish Man’ Jakub Vagner. Gelegen in de midden Bohemen met zijn vele heuvelruggen, slapende oude dorpjes en groene akkers, verscholen tussen de natuur op één van de heuvelruggen van het plaatsje Červené Janovice.

Dit meerval- en karperparadijs is een waar mekka voor zowel de beginnende als gevorderde roofvisser, karpervisser, witvisser.

Plattegrond Katlov.Dit meerval- en karperparadijs is een waar mekka voor zowel de beginnende als gevorderde roofvisser, karpervisser, witvisser. Dit mooie visparadijs ligt op ongeveer 950 kilometer rijden van ons kikkerlandje. Het voordeel is wel dat je voor een groot deel over de Duitse snelwegen heen rijdt.

Naast de vignet van een paar euro bij de grensovergang heb je verder geen tolwegen of buitensporige kosten. Ook is Tsjechië zelf een erg mooi en goedkoop land ten opzichte van Nederland.

Carplake Katlov visresort

Het Katlov visresort bestaat uit Carplake Katlov, speciaal voor de karpervisser en Catlake Pohan, speciaal voor de meervalvisser.

Het Katlov visresort bestaat uit Carplake Katlov, speciaal voor de karpervisser en Catlake Pohan, speciaal voor de meervalvisser.Het Katlov visresort bestaat uit Carplake Katlov, speciaal voor de karpervisser en Catlake Pohan, speciaal voor de meervalvisser. Jakub Vagner heeft op beide plassen zelf de gehele onderwatervegetatie bepaald en aangelegd, om alles zo ‘fishy’ mogelijk te maken. Dat betekent: mooie taluds, eilandjes, diverse soorten waterplanten, nette aangelegde stekken, veel natuur en een verbluffend visbestand.

Catlake Pohan ligt naast het 25 hectare grote Carplake Katlov meer en is met zijn 2,5 hectare water en drie tweepersoons stekken een wat kleiner meer.

Katlov heeft maar liefst zeventien grote, dubbele stekken, tussen bijna elke twee stekken is een droog toilet gemaakt zodat je niet ver hoeft te lopen.

Katlov heeft maar liefst zeventien grote, dubbele stekken, tussen bijna elke twee stekken is een droog toilet gemaakt zodat je niet ver hoeft te lopen.Bij de aankomstplaats kunt je je auto uitladen en parkeren, via deze weg kunnen alle spullen in een boot worden overgeladen om zo naar de visstek te varen. De aankomst plaats biedt drie verschillende gebouwen. Het eerste gebouw is een beknopte hengelsportzaak, het tweede gebouw is het huis van de beheerder die alles mooi kan overzien vanaf dit punt. En in het derde gebouw zijn zeer nette douches en toiletten geplaatst. Op de andere kant van het meer komt ook nog een sanitair gebouw, dit zou inmiddels klaar moeten zijn.

Faciliteiten

Catlake Pohan en Carplake Katlov zijn nu exclusief te boeken bij ‘De Vissende Hollander’ vakantiereizen en liggen op zo’n 960 kilometer rijden vanaf Amsterdam.

Catlake Pohan en Carplake Katlov zijn nu exclusief te boeken bij ‘De Vissende Hollander’ vakantiereizen en liggen op zo’n 960 kilometer rijden vanaf Amsterdam.Vliegen naar Praag is nog sneller, een haal- en brengservice van het vliegveld naar het resort is extra te boeken in het pakket.

Katlov & Pohan beschikken over een douche-toilet gebouw, stroom, wifi op de centrale parkeerplaats. Ook doen zij maaltijdservice op de stek en je kunt er je hengelsportmaterialen huren en aas kopen. Daarnaast is er altijd een ervaren visgids aanwezig.

Wil je meer luxe en minder ‘back to basics’, dan zijn er ook enkele chalets beschikbaar op het terrein.

Wil je meer luxe en minder ‘back to basics’, dan zijn er ook enkele chalets beschikbaar op het terrein.Op zo’n vijftien minuten rijden vanaf het resort bevinden zich restaurants en winkels, waaronder veel hengelsportzaken.

De prijzen om te vissen

De prijzen zijn inclusief het gebruik van facilitaire voorzieningen en je mag een roeiboot gebruiken.

De prijzen zijn inclusief het gebruik van facilitaire voorzieningen en je mag een roeiboot gebruiken.• visvergunning 24 uur – € 42,- per visser
• visvergunning 2 dagen – € 37,50,- per dag per visser
• visvergunning 3 dagen – € 33,- per dag per visser
• visvergunning 4 dagen of meer – € 29,- per dag per visser
• vergunningen gehele meer 1 week € 5000,- (34 vissers)
• niet vissers 24 uur – € 2,-

Er is de mogelijkheid om allerlei items extra bij te huren.

Er is de mogelijkheid om allerlei items extra bij te huren.Aanvullende informatie
Maximaal aantal personen: 34
Waarvan max. aantal vissers: 34

Wateroppervlakte 25 hectare
Gemiddeld vangstgewicht 11-14 kg
Zwaarste gevangen vis: 25 kg
Aantal visstekken: 17
Faciliteiten: Gas, water, elektra, toilet, douche,Wifi

Kenmerken: Boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, met visgids (optie), verhuur gehele meer (exclusief).

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, met visgids (optie), verhuur gehele meer (exclusief).Voor nadere informatie kijk je hier: https://www.devissendehollander.nl/visvakantie-landen/tsjechie/.

Carplake Katlov in Tsjechië kan bevist worden via Reisbureau De Vissende Hollander.

Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl