Etang Baudy is een schitterend karperwater van maar liefst vijfhonderd jaar oud dat vroeger deel uit maakte van een oude rivier.

Etang Baudy is een schitterend karperwater van maar liefst vijfhonderd jaar oud dat vroeger deel uit maakte van een oude rivier. Het water heeft verschillende eilanden, wat het qua bodemverloop erg interessant maakt om te gaan vissen.

Het meer is bijna vijf hectare groot met elf stekken waaruit je een keuze kunt maken.

Het meer is bijna vijf hectare groot met elf stekken waaruit je een keuze kunt maken.Er worden in totaal zes vissers toegelaten op het water om iedereen zijn persoonlijke ruimte te bieden en te kunnen genieten van het water. Etang Baudy heeft op het complex een sanitair gebouw waar je gebruik kunt maken van douche en toilet.

Een hoge spiegelkarper van Etang Baudy.

Een hoge spiegelkarper van Etang Baudy.Etang Baudy bevindt zich aan de rand van het dorpje Saint Yrieix la Perche. Hier zijn barretjes, restaurants en winkels, maar ondanks dat ervaar je de rust en geniet je van de natuur aan Etang Baudy.De bodem
De structuur van de bodem is over het algemeen harde modder met hier en daar zandplateaus. Nabij de stekken 1, 2, 3, 4 en 11 en om de eilanden heen is de bodem van zachte modder. Voor deze locatie is het toegestaan om een voerboot te gebruiken of om je lijnen uit te werpen. Voor noodgevallen heeft de eigenaar een boot, zodat je samen naar de vis toe kunt gaan.

De bodem van het water varieert erg in diepte.

De bodem van het water varieert erg in diepte.Visbezetting
In Etang Baudy zitten ongeveer 216 karpers met een bewezen topgewicht van 22 kg! Maar er zitten niet alleen schub-, spiegel- en graskarpers in het water. Je kunt hier ook meerval vangen. Het zwaarst gevangen exemplaar woog maar liefst 31,5 kilogram.

De eigenaar adviseert fruitige boilies en pop-up’s op zijn water. Deze werken goed.

De eigenaar adviseert fruitige boilies en pop-up’s op zijn water. Deze werken goed.Ook bereidt hij partikels voor je, waaronder maïs, hennepzaad en tarwe. Wel is het gemakkelijk om krimpkous voor om de boilies mee te nemen. Helaas zwemmen er wel dwergmeervallen op deze locatie, al doen ze er veel aan om deze weg te houden.

Een fraaie nachtelijke vangst.

Een fraaie nachtelijke vangst.Voorzieningen
De maaltijdservice is te adviseren, deze kun je op locatie betalen. Wel is het gemakkelijk wanneer je dit van tevoren bij De Vissende Hollander aangeeft. De eigenaar voorziet je van een schepnet, onthaakmat en weigh sling.

Ook is er bij het sanitairgebouw kookmogelijkheid, magnetron en een koelkast welke je mag gebruiken. De eigenaar is bereid om eventueel boodschappen voor je mee te nemen naar het water. Dit geeft je de mogelijkheid om met het vliegtuig naar Limoges te gaan waar je dan wordt opgehaald en je direct kunt genieten van jouw visvakantie! Op locatie worden er Freezer baits verkocht maar ook hennepzaad, maïs en/of tarwe.

Op het water zwemmen nu al karpers tot 22 kilogram zwaar.

Op het water zwemmen nu al karpers tot 22 kilogram zwaar.De stekken
Op Etang Baudy zijn in totaal elf stekken. Iedere stek heeft zijn eigen uitdagingen! De stekken 1 tot en met 9 zijn alleen te bereiken met een barrow/kruiwagen. Deze zijn aanwezig op locatie. De stekken 10 en 11 zijn gemakkelijk te belopen gezien deze grenzen aan de algemene aankomstplek en parkeerplaats. Hier bevindt zich ook het sanitairgebouw met een kleine keuken erbij. Stek 10 biedt ook de mogelijkheid om een camper neer te zetten met stroom. Dit is te regelen op verzoek.

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, staanplaats voor caravan.

Logo De Vissende Hollander

Etang Baudy kan bevist worden via:
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl