Frank Warwick is een van de meest inventieve karpervissers. In dit nummer onderschrijft hij dat nog maar eens in zijn inspirerende artikel ‘Tegen de stroom in’. Het consequent gebruik van maden en wormen, ook op wateren met een groot witvisbestand, vissen met extreem lange onderlijnen, wie durft dat aan? Frank wel!

Richard van den Broek beschrijft in ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ zijn jaarplanning aan de hand van zijn sessies van vorig jaar. Flexibel zijn heeft zo zijn voordelen, zeker in het voorjaar rond de paai!

Rolf Bouman is iemand die ook altijd zijn eigen ding doet. Op zoek naar stekken die anderen links laten liggen, stekken waar het ruikt naar avontuur, waar karpers geen naam hebben. Je moet er alleen wel wat voor doen, wat voor over hebben!

Enrico Parmegianni ging op avontuur in China om daar op karper te vissen, beter gezegd om op de legendarische zwarte reuzenkarper, de Black Carp, te vissen. Een zoektocht, een uitdaging die heel wat jaren duurde! Een prachtig verhaal om te lezen.

Verder in dit nummer een verhaal van Leslie de Klerk over zijn voorjaarssessie op Etang des Gaulois, Eddy Sterckx beschrijft in ‘Jagen op groot wild’ zijn aanpak om de topvissen op de mat te krijgen, Ferenc van de Vorstenbosch laat zien hoe hij met alleen boiliekruim juist nu goed scoort en Bernd Brink gaat het water in: dat heeft heel wat voordelen!

Kortom weer 100 pagina’s uitermate inspirerend en leerzaam leesvoer. Karper 117 ligt donderdag 4 april in de winkel.

Direct online bestellen? www.vipwinkel.nl