In het eerste deel van ‘Spodden’ heb je kunnen zien hoe je in een relatief korte periode een geweldig attractieve voerstek op kunt bouwen en heb ik je verteld waar je allemaal rekening mee moet houden voordat je die spodhengel van een flinke zwieper voorziet. Omdat een voerstek van spodmix uit zeer kleine en uiteenlopende voedseldeeltjes bestaat blijven de vissen relatief lang op de stek. Bovendien biedt de ruime variëteit aan voersoorten uiteraard ook een ruime keuze uit te gebruiken aassoorten.  Nu we de techniek onder de knie hebben kunnen we beginnen met het maken van een killer spodmix. We willen de karpers ten slotte wat lekkers voorschotelen! 

Tekst en foto’s: Etienne Gebel

We beginnen met een paar handjes gekookte hennep.



Gevolgd door wat boilies in verschillende maten. Zorg ervoor dat je met dezelfde boilies vist! Je wilt de karpers immers vertrouwd laten raken met je haakaas.



1/3 van de boiles splijt je doormidden en 1/3 verkruimel je. De Cutter en Krusha van Korda zullen dit proces een stuk gemakkelijker maken. De overige boilies laat je intact.



Ik voorzie mijn spodmix altijd van verschillende soorten vismeelpellets.



Zoete maïs mag zeker niet in de spodmix ontbreken! Ondanks de goedkope prijs misschien wel het beste karperaas ooit!



De spodracket maakt het mogelijk om met zeer licht en klein aas te voeren. Maak daar gebruik van! Verse maden kunnen bijvoorbeeld wonderen verrichten!



Zout zal de smaak van alle overige bestanddelen significant versterken.



Oliehoudende liquids zullen de mix lekker plakkerig en extra aantrekkelijk maken!



Vervolgens laat je alles een minuut of 10 intrekken.



Tot slot voegen we droge boiliemix aan de spodmix toe, totdat deze de juiste dikte heeft bereikt.



Een goede spodmix is zo dik als ‘taaie erwtensoep’ en valt langzaam uit elkaar.



Nu de killer spodmix klaar is kunnen we eindelijk beginnen met vissen. Heel erg veel succes gewenst!