Melissa Kapteijn vormt samen met haar maatje Dave de Jong een van de zes Karper pro-staffer koppels. Als dame staat zij haar mannetje, dat heeft ze al meerdere keren bewezen! De tijd dat het karpervissen alleen aan mannen is voorbehouden is inmiddels voorbij. Let op, de vrouwen komen eraan!

Karper pro-staffer Melissa Kapteijn

IMG_0984

Mijn naam is Melissa Kapteijn en ik ben 26 jaar jong. Ik vis al heel lang op karper, vanaf mijn zesde jaar. Dit heb ik geleerd van mijn opa, altijd waren we samen aan de waterkant te vinden. In het begin vooral op witvis, maar het was toch frustrerend wanneer af en toe je hele tuigje aan flarden werd getrokken door onze vrienden. De vaste hengel werd dan ook snel ingeruild, nadat ik over werphengels had gehoord en zo in de jaren steeds verder gegaan ben. Zo werd het steeds leuker en was ik elke dag wel aan de waterkant te vinden. Geen water was meer veilig!

Toen ik mijn vriend Dave de Jong leerde kennen, was het erg leuk dat we samen konden gaan vissen. Geloof me, hij stond best raar te kijken dat ik viste. Heb al aardig wat mooie vissen gevangen, waarvan één mijn topvangst van 23 kilogram schub in Nederland!

m_melissa-kapteijn

Ben samen met mijn vriend actief in ons eigen land, maar ook zeker over de grens. Het leuke aan deze mooie hobby vind ik toch wel het avontuur, en vanaf dit jaar op zoek naar het onbekende. Dat als je een run krijgt, je van tevoren niet weet wat eraan zit en hoe groot, dat is iets wat me enorm aanspreekt.

Mijn huidige visserij dit jaar zal vooral bestaan uit vissen in de grotere openbare waterwegen bij mij in de buurt. Dit ga ik doen samen met mijn vriend en wel op voorgevoerde stekken die van tevoren uit zijn gezocht. Deze plekken hebben we gevonden dankzij observeren, peilen, etc. Zelf vis ik altijd met een standaard rig en het werkt prima, soms wil ik het ook nog wel eens even met een korst proberen als ik ze bovenaan zie zwemmen. Vervelen doe ik me sowieso nooit, dan ben ik weer bezig met onderlijnen maken of een boek lezen en anders is er altijd nog het nodige observeren.

IMG_0318


Verder wil ik zeggen dat dit een mooi jaar gaat worden, omdat ik uit ga komen voor het magazine Karper als ‘Pro-Staffer’. Iets wat ik super leuk vind en waar ik mijn best voor ga doen om er wat moois van te maken. Ook ben ik na de beurs in Zwolle benaderd door Black Widow Baits, om hier als fieldtester voor uit te komen. Uiteraard ben ik daar op ingegaan en laat één ding voorop staan, dit word een super jaar. Wij gaan er samen met de andere vijf koppels en de redactie een geweldig jaar van maken.

Met vissende groet,

Melissa Kapteijn