Op een 2,5 hectare groot terrein op het Eiland van Maurik zijn dit weekend zo’n negentig tenten te vinden van klein (type pagode-tent) tot grote beurstenten. In de tenten, op de werpbanen en langs de waterkant vind je een breed aanbod aan hengelsportmaterialen voor alle methoden van witvissen tot en met zeevissen. Daarnaast zijn er demonstraties van diverse vismethoden, kun je leren werpen met de baitcaster en de werpreel of met de vliegenhengel, ook kun je diverse typen kajaks uitproberen en een tochtje maken met een van de roofvisboten die aan de steigers liggen.

Tekst en foto’s Rudy van DuijnhovenEd Stoop trok lootjes bij een verloting onder de jeugd.Bij Sportvisserij Nederland konden opnieuw de basistechnieken geleerd worden.Was de Fair for Lure & Fly voorheen een beurs voor de roofvissers en vliegvissers, nu zijn ook o.a. de karpervissers aanwezig met voorlichting en demonstraties.PB Products heeft deze week ook een nieuwe website online gezet: www.pb-products.com.Zelf ook eens zo’n voerboot besturen is gaaf.Bij diverse winkeliers, zoals hier bij De Snoekbaars uit Almere, kon je profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.Rond vier uur begon het PeuterFonds aan een grootse verloting.Talloze bedrijven hadden prijzen beschikbaar gesteld voor de verloting.

 

De Hengelsport- en Outdoorbeurs kan ook op zondag 8 september nog bezocht worden. Ook op www.beet.nl staan nog foto’s van de beurs.

Website: www.hs-outdoorfair.nl.