Het Plashuis heeft acht stekken beschikbaar voor het vissen ‘s nachts, zodat iedereen op het 24 hectare grote water van de rust en de visserij kan genieten.

De laatste weken wordt er vooral ‘s nachts goed karper gevangen op het water van Het Plashuis in Noorden. Geen wonder, in het doorgaans heldere water gaat de karper overdag voorzichtiger azen of de vissen laten het azen overdag zelfs geheel achterwege. Met het invallen van de duisternis stijgen de kansen op een aanbeet dan weer duidelijk.

Met het invallen van de duisternis stijgen de kansen op een aanbeet dan weer duidelijk.

Een overzicht van de beschikbare nachtstekken van Het Plashuis:

Stek 1 ligt werkelijk in de achtertuin van het café en de toilet en het douche zijn binnen handbereik. De stek zelf biedt een groot wateroppervlak om te bevissen, het ideale is dat je zowel op open water als tegen overhangende bomen aan kunt vissen. Ondanks dat de stek binnen handbereik ligt, zijn er zoveel stekken om te bevissen dat je op deze stek dagen plezier kunt beleven.

Tegenover stek 1 ligt het ponton. Het ponton is zoals de titel als zegt de stek waar je de mogelijkheid hebt om werkelijk elke mogelijke kant op de vissen. De landtong recht tegenover de stek is zonder meer de moeite waard, maar ook de overhangende bomen links en het openwater leveren met regelmaat de nodige vissen op.

Rechts van stek 1 ligt stek 2, wederom een stek met veel mogelijkheden. Op deze stek staat een prachtig huisje waarin overnacht kan worden, een ideale stek dus om met vrouw/vriendin of gezin te verblijven. Zoals gezegd vismogelijkheden genoeg; vooral de kans om vissen uit de erachter liggende sloot te kunnen vangen is er één om niet te onderschatten.

Stek 3 ligt op één van de eilanden en geeft een keur aan stekmogelijkheden. Wat te denken van de verschillende lelievelden de zowel links als rechts te vinden zijn. Omdat de stek op de kop van een eilandje ligt, heb je – zoals op elke stek – de mogelijkheid om een groot oppervlakte te bestrijken!

Het beste van beide werelden. Deze stek geeft de mogelijkheid om op open water te vissen maar ook tussen lelies en tegen de (op het water liggende) eilanden. Wederom een ruime tweemansstek waar je gemakkelijk dagen kunt vertoeven.

Stek 5 is veruit de stek met de meeste mogelijkheden. Natuurlijk bieden de andere stekken ook een keur aan keuzen, stek 5 is echter een verhaal apart. Met een groot lelieveld en het open water aan de ene kant en de eilanden met open water aan de andere kant. Het meest ideaal van deze stek is dat je zes plekken kunt bevissen die ver van elkaar liggen, op deze manier verstoor je de vis nauwelijks na een aanbeet. De stek is zo uitgebreid dat je zelfs de mogelijkheid hebt om verschillende plekken rust te geven zonder op minder stekken te hoeven vissen.

Op stek 6 heb je de mogelijkheid om uren te struinen met het pennetje in de achterliggende sloot. Natuurlijk biedt de stek ook veel mogelijkheden voor de statische visser. Enkel het feit dat deze stek de dichtstbijzijnde nachtstek bij het gebied van stek 7 is, zegt al genoeg! Grote aantallen vis vangen behoort hier zeker tot de mogelijkheden.

In het ondiepste gedeelte van ons water ligt stek 7. Met bijna 360 graden water om je heen, lange rietkanten en grote lelievelden, ruikt het hier naar vis. Het is dan ook niet verbazend dat meestal de grootste aantallen hiervandaan komen.

Je kunt je aanvraag voor een nachtstek van Het Plashuis hier doen.

In verband met het bevaarbaar houden van de plas en het voorkomen van schade aan elektromotoren is het gebruik van toplood op de nachtstekken verplicht.

Voor het nachtvissen gelden de volgende regels:

In verband met het bevaarbaar houden van de plas en het voorkomen van schade aan elektromotoren is het gebruik van toplood op de nachtstekken verplicht. ’s Nachts varen is niet toegestaan, m.u.v. drillen van vis en uitvaren van lijnen. Iedere nachtstek heeft een eigen zone, je mag uitsluitend binnen het gebied van jouw stek vissen. Geen open vuur! Gasstelletjes t.b.v. koken is toegestaan.

Het Plashuis
Noordse Dorpsweg 2
2431 AT Noorden
Tel. +31 (0)6 2329 2405
Email: info@plashuis.nl
Website: www.plashuis.nl

Als karpervisser heb je 24 hectare water tot je beschikking.

Als karpervisser heb je 24 hectare water tot je beschikking.

Bekijk ook:
https://karper-magazine.nl/nachtvissen-bij-het-plashuis/
https://karper-magazine.nl/een-nederlandse-karpervallei/
https://karper-magazine.nl/vierde-nederlandse-karperwater-voor-the-carp-specialist-de-koperen-plas-te-zwolle/