De World Carp Classic is in 1998 aan de oevers van Lac de Madine opgericht door Ross Honey. In het eerste jaar was het een individuele 48-uurs wedstrijd. Ondanks dat het een compleet nieuw evenement was, deden er 142 karpervissers uit vijf landen aan mee. Het 1100 hectare grote meer produceerde toen 37 karpers. Met zes karpers en een totaalgewicht van 107 pond karper werd Paul Rayment de eerste winnaar. Hij reed naar huis in een splinternieuwe Rover personenwagen, de hoofdprijs van dat jaar.

Het jaar daarop werd de wedstrijd ook op Madine georganiseerd. Er deden 30 procent meer deelnemers mee en dit keer was het een koppelwedstrijd. Weer een jaar later, in 2000, werd het concept van de wedstrijd opnieuw aangepast en kwam het aan op het uithoudingsvermogen van de deelnemers omdat de wedstrijd 72 uur duurde. Tegenwoordig is evenement een echte enduro dat vijf nachten en zes dagen duurt.

Het grote succes van de wedstrijd in de eerste bepalende jaren was vooral ook te danken aan de beslissing om voor Lac de Madine te kiezen. Dit water wordt door velen geroemd en gezien als het geestelijke thuis van de World Carp Classic.

De kampioenen van 2008 zijn Andrew Judd & Peter Truckle uit Engeland. Ze namen op de derde dag de leiding en stonden die niet maar af. Met een imponerende hoeveelheid van 140,4 kilo karper wist het duo de wedstrijd te winnen en mochten zij de prestigieuze titel en 10.000 Engelse Ponden in ontvangst nemen.

Een ander Engels koppel, Kevin Hewitt & Mark Bartlett, deed hun best om met een imponerende inhaalrace de wedstrijd alsnog te winnen. Helaas lukte dat net niet en moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats.

De World Carp Classic wordt in 2012 vervist van 2 tot en met 8 september op Lake Bolsena in Italië, voor het eerst zal het evenement dus in een ander land gehouden gaan worden.

Dit jaar doen er karpervissers uit 24 landen mee en de prijzen vertegenwoordigen een waarde van meer dan 70.000 Engelse Ponden. De WCC was binnen vijf weken volgeboekt en meer dan 600 karpervissers konden geen plaats meer bemachtigen. Sinds 2010 worden er nationale kwalificatiewedstrijden gehouden waardoor er in totaal ongeveer 1500 karpervissers zullen strijden om de prijzen met een totale waarde van meer dan 350.000 Engelse Ponden.

We zijn er zeker van dat u de moeite die gedaan wordt om de Word Carp Classic 2012 tot een monumentaal succes te maken zult waarderen.

Alle details van het evenement kunt u lezen op www.worldcarpclassic.com. U vindt daar de lijst met deelnemers, sponsoren, het laatste nieuws, spelletjes en nog veel meer.