De EFTTEX (European Fishing Tackle Trade Exhibition) is dé vakbeurs op hengelsportgebied waarbij firma’s hun nieuwste producten voor dit en aankomend kalenderjaar tonen. Dit jaar was de RAI te Amsterdam de aangewezen locatie en de hallen waren tot de nok toe gevuld met allerlei speelgoed op visgebied.

De allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstaas; zelf bepalen hoe diep het kunstaas zwemt en hoe zwaar het weegt. Dat is pas innovatie!

Naast vis staan ook kreeftjes veelvuldig op het menu van rovers. Bij deze kreeft imitatie van Gunki zijn de scharen zijn voorzien van luchtkamers (die overigens niet lek kunnen raken). Hierdoor staat deze softbait, wanneer op de bodem gevist, met de scharen schuin omhoog in de verdediging!

Naast vis staan ook kreeftjes veelvuldig op het menu van rovers. Bij deze kreeft imitatie van Gunki zijn de scharen voorzien van luchtkamers (die overigens niet lek kunnen raken). Hierdoor staat deze softbait, wanneer op de bodem gevist, met de scharen schuin omhoog in de verdediging!
Meervalkunstaas dat is groot, lomp en zwaar toch? Fout! Zie hier het nieuwste meervalkunstaas van Blackcat.

Met deze Gunki jighead voor de texas rig (haakpunt verborgen in softbait) kun je ook prima verticalen.

Met deze Gunki jighead voor de Texas rig (haakpunt verborgen in softbait) kun je ook prima verticalen.Mini kreeftachtige softbaits van Gunki. Mooi spul voor dropshotten en ultra-light vissen.

Mini kreeftachtige softbaits van Gunki. Mooi spul voor dropshotten en ultra-light vissen.Met de texas rig is het verstandig om een softbait te kiezen die op de rug een ‘inkeping’ heeft. De haakpunt kan hier makkelijker doorheen komen, zodat de inhaking soepeltjes verloopt.

Met de Texas rig is het verstandig om een softbait te kiezen die op de rug een ‘inkeping’ heeft. De haakpunt kan hier gemakkelijker doorheen komen, zodat de inhaking soepeltjes verloopt.Gevlochten lijnen uit Japan staan bekend als de beste lijnen ter wereld. Shimano introduceert met de nieuwe Kairiki lijn een hoogwaardige en ook betaalbare gevlochten hoofdlijn. Uniek: de grijze en ‘mantis green’ gekleurde lijn bleef tijdens de testfase zijn kleur behouden.

Gevlochten lijnen uit Japan staan bekend als de beste lijnen ter wereld. Shimano introduceert met de nieuwe Kairiki lijn een hoogwaardige en ook betaalbare gevlochten hoofdlijn. Uniek: de grijze en ‘mantis green’ gekleurde lijn bleef tijdens de testfase zijn kleur behouden.
Is het een voeremmer, of is het een scope om mee in het water te gluren?

Nieuwe luggage van Fox Rage. Een handige rugzak voor de struinende kunstaasvisser. Inclusief onthaakmat.

Nieuwe luggage van Fox Rage. Een handige rugzak voor de struinende kunstaasvisser. Inclusief onthaakmat.Grondels: op veel van onze rivieren en rivierplassen een plaag voor witvissers, ongekend hoeveel er zwemmen. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat deze visjes hoog op het menu van snoekbaars en baars gingen staan... Deze grondelimitatie van Fox Rage hebben de kenmerkende dikke kop en uitstaande vinnetjes, die bij het binnenvissen lichtjes trillen.

Grondels: op veel van onze rivieren en rivierplassen een plaag voor witvissers, ongekend hoeveel er zwemmen. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat deze visjes hoog op het menu van snoekbaars en baars gingen staan… Deze grondelimitatie van Fox Rage heeft de kenmerkende dikke kop en uitstaande vinnetjes, die bij het binnenvissen lichtjes trillen.
What’s in a name? De Fox Easy shelter is zoals de naam al doet vermoeden inderdaad erg easy!

Kunstaasdemo aan de waterbak van Rapala. Dit legendarische merk komt voor aankomend jaar weer met een aantal nieuwe pluggen op de markt.

Kunstaasdemo aan de waterbak van Rapala. Dit legendarische merk komt voor aankomend jaar weer met een aantal nieuwe pluggen op de markt.Van Dynamite Baits komt er onder meer met een compleet nieuwe range onder de naam Complex-T in de winkelschappen te liggen. Naast de boilies bestaat deze range onder meer uit een base en stick mix, pop-ups, wafters, keiharde hookbaits, dips en liquid attractants.

Van Dynamite Baits komt er onder meer met een compleet nieuwe range onder de naam Complex-T in de winkelschappen te liggen. Naast de boilies bestaat deze range onder meer uit een base en stick mix, pop-ups, wafters, keiharde hookbaits, dips en liquid attractants.De Rozemeijer Propzzz is een ‘propbait’, maar dan wel anders, zoals we van Rozemeijer gewend zijn. Deze plug is 10 cm lang, weegt 23 gram en loopt tussen de 40 tot 90 cm.

De Rozemeijer Propzzz is een ‘propbait’, maar dan wel anders, zoals we van Rozemeijer gewend zijn. Deze plug is 10 cm lang, weegt 23 gram en loopt tussen de 40 tot 90 cm diep.De Little Temptation is de nieuwe 3-delige plug van Rozemeijer. Deze meet 12 cm bij 38 gram. Loopt van 60 tot 120 cm, afhankelijk of je deze werpend of trollend vist.

De Little Temptation is de nieuwe 3-delige plug van Rozemeijer. Deze meet 12 cm bij 38 gram. Loopt van 60 tot 120 cm diep, afhankelijk of je deze werpend of trollend vist.
Wat er zo speciaal is aan de allernieuwste telg uit de Rapala-familie? Deze ‘aussie’legt het je piekfijn uit!

Te krijgen in zes unieke kleuren en alle pluggen worden standaard geleverd met dregbeschermers.

Te krijgen in zes unieke kleuren en alle pluggen worden standaard geleverd met dregbeschermers.Nieuw in het assortiment softbaits van Rozemeijer is de grotere broertje van de Pike Strike Paddle. Waar bij veel softbaits de rug dik is en de buik dun, is dat bij deze softbait het omgekeerde. De dikkere buik en een dunnere rug zorgt ervoor dat de flank sterk kantelt bij het binnen vissen.

Nieuw in het assortiment softbaits van Rozemeijer is het grotere broertje van de Pike Strike Paddle. Waar bij veel softbaits de rug dik is en de buik dun, is dat bij deze softbait het omgekeerde. De dikkere buik en een dunnere rug zorgt ervoor dat de flank sterk kantelt bij het binnen vissen.Het vissen met grinders en spinnerbaits wordt steeds populairder. De Rozemeijer 250 Grind-It is speciaal voor dit soort werk gemaakt. Ideaal voor werpgewichten van tussen de 25 en 60 gram. Een strakke hengel, maar zeker geen pook. Dus ook de gemiddelde snoek trekt deze hengel in een mooie curve.

Het vissen met grinders en spinnerbaits wordt steeds populairder. De Rozemeijer 250 Grind-It is speciaal voor dit soort werk gemaakt. Ideaal voor werpgewichten van tussen de 25 en 60 gram. Een strakke hengel, maar zeker geen pook. Dus ook de gemiddelde snoek trekt deze hengel in een mooie curve.
De créme de la créme op kunstaasgebied, zo mogen we de 3D Duck en inline Roach van Savage Gear wel noemen toch?

Een topic dat steeds actueler wordt: loodvervangers. Het Tsjechische Zenegro heeft met de UFO Sinkers een alternatief voor lood. De gewichten zijn gemaakt van extra zwaar beton en hebben daardoor een soortelijk gewicht dat bijna twee keer zo hoog is als gewone stenen. Het materiaal is milieuvriendelijk en voldoet aan de strenge Europese normen. De buitenmantel is iets poreus, zodat je de gewichten zelfs zou kunnen soaken.

Een topic dat steeds actueler wordt: loodvervangers. Het Tsjechische Zenegro heeft met de UFO Sinkers een alternatief voor lood. De gewichten zijn gemaakt van extra zwaar beton en hebben daardoor een soortelijk gewicht dat bijna twee keer zo hoog is als gewone stenen. Het materiaal is milieuvriendelijk en voldoet aan de strenge Europese normen. De buitenmantel is iets poreus, zodat je de gewichten zelfs zou kunnen soaken.De Shimano Fireblood hengels maken een comeback. Deze hengels kenmerken zich door het gebruik van de nieuwste en beste materialen op het gebied van hengelbouw. Gemaakt met onder andere de beste carbonblanks en de nieuwste titanium ogen van Fuji.

Gemaakt met onder andere de beste carbonblanks en de nieuwste titanium ogen van Fuji.
Voor karpervissers is dit echt een must-have! Nu kun je live onder water kijken om bijvoorbeeld te checken of er wel van jouw voer wordt gersnoept.

Geen poespas en toetesr en bellen, gewoon een extreem degelijke vliegenreel: de Shimano Asquith. Hier in de #3-4 uitvoering. Daarnaast is er ook een #6-7 model en wordt er gewerkt aan een #5-6 versie zodat de reel voor de meest gangbare lijnklassen verkrijgbaar is.

Geen poespas en toeters en bellen, gewoon een extreem degelijke vliegenreel: de Shimano Asquith. Hier in de #3-4 uitvoering. Daarnaast is er ook een #6-7 model en wordt er gewerkt aan een #5-6 versie zodat de reel voor de meest gangbare lijnklassen verkrijgbaar is.Zoek je een top-range werpreel? Dan is wellicht de nieuwe Shimano Metanium werpreel iets voor jouw. Een licht eigen gewicht en supersterk.

Zoek je een top-range werpreel? Dan is wellicht de nieuwe Shimano Metanium werpreel iets voor jouw. Een licht eigen gewicht en supersterk.Technologie die net een stapje verder gaat; een molenonderdeel gemaakt uit 1 stuk.

Technologie die net een stapje verder gaat; een molenonderdeel gemaakt uit 1 stuk. 

 

Deze accessoire-tas is voorzien van een doorzichtige deksel. Handig om snel je materiaal te kunnen zien.

Deze accessoire-tas is voorzien van een doorzichtige deksel. Handig om snel je materiaal te kunnen zien.Een trend binnen de karpervisserij: zo compact en efficiënt mogelijk spullen meenemen. Ook bij deze Shimano Tribal tas is hier over nagedacht.

Een trend binnen de karpervisserij: zo compact en efficiënt mogelijk spullen meenemen. Ook bij deze Shimano Tribal tas is hier over nagedacht.