Na afgelopen jaar in Frankrijk hebben we ditmaal gekozen voor een locatie dichterbij huis, namelijk de Ganzenkuil vlakbij Nijmegen.

Vrijdagochtend 1 september was het dan zover, we gingen opnieuw met z’n tweeën op visvakantie. Na afgelopen jaar in Frankrijk hebben we ditmaal gekozen voor een locatie dichterbij huis, namelijk de Ganzenkuil vlakbij Nijmegen. Eenmaal aangekomen bij het prachtige meer besloten we eerst een rondje om het meer te lopen. We bleken de enigen te zijn op het water, dus mochten zelf een stekje uitzoeken. Erg vervelend…

Met 24 pond een mooie spiegelkarper met potentie om tot een flink gewicht uit te groeien.

Met 24 pond een mooie spiegelkarper met potentie om tot een flink gewicht uit te groeien.Tijdens het rondje zagen we al een aantal karpers springen en aan de overkant zagen we een stuk of vijf karpers zonnen. We besloten daarom hier ons kamp op te zetten. De eerste dag nog een paar uurtjes met de penhengel gevist en hiermee gelijk al twee spiegeltjes weten te vangen! Al met al hadden we er dus volop vertrouwen in, ook al was er wisselvallig gevangen de laatste weken. En het weer was net zo wisselvallig.

Een vrij slanke schubkarper van 26 pond.

Een nog vrij slanke schubkarper van 26 pond.De tweede nacht op deze stek wisten we acht spiegels te vangen, waarvan een vis met 20 pond de zwaarste was. Stuk voor stuk prachtige vissen en behoorlijke vechters (wees voorzichtig met de harde bekken!). Toch zaten we nog te wachten op een echt zware vis. We wisten namelijk dat er een aantal grotere karpers zouden zwemmen uit het oude bestand, maar hadden geen idee over hoeveel en hoe groot…

Een 39 pond zware, hoge schubkarper boven de onthaakmat.

Een 39 pond zware, hoge schubkarper boven de onthaakmat.Rond een uur of elf in de ochtend kreeg mijn broertje Arjen Kooistra een run op een van de middelste hengels. Deze was nog niet eerder afgegaan. Mijn broer lag nog te snurken, dus maakte ik hem snel wakker omdat het zijn beurt was. De vis kwam redelijk snel onze kant op en in het heldere water zagen we meteen dat het om een bak van een schub ging.

35 pond schubkarper in mijn handen.

35 pond schubkarper in mijn handen.Helaas zag de vis ons ook en ging deze er keer op keer vandoor de diepte in. Na ruim een 30-45 minuten konden we deze oer-schub toch uiteindelijk scheppen, al paste deze met een lengte van een meter nauwelijks in het net. Met deze vis van 44 pond was onze vistrip gelijk al helemaal geslaagd! En hebben we ook het meerrecord mogen verbeteren!

Dolblij met het nieuwe meerrecord.

Dolblij met het nieuwe meerrecord.Verder in totaal 25 vissen gevangen, waarvan nog een aantal prachtige schubkarpers van 26, 31, 35 en 38 pond. Met name de schubkarper van 35 pond was gigantisch sterk. Samen zijn we ruim 50 meter in het water achter deze vis aangelopen. Na iets te ver doorlopen gleed mijn broer met hengel en al de afgrond in van 22 meter diep! Gelukkig lukt het net op tijd om hem op te hijsen en deze mooie vis uiteindelijk te landen.

De 44-ponder gaat retour.

De 44-ponder gaat retour.Helaas hebben we ook twee of drie echt zware vissen moeten lossen. We weten dus zeker dat er meer enorme schub- en spiegelkarpers in dit water zwemmen. Al met al dus een zeer geslaagde vistrip op het uitdagende viswater De Ganzenkuil.

Een van de karpers die 's nachts geland kon worden.

Een van de karpers die ‘s nachts geland kon worden. 

Logo De Vissende Hollander

De Ganzenkuil kan bevist worden via:
De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl