Een voormalige ballastput in Eibergen, tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek is in de afgelopen jaren door Ad Brak omgetoverd tot een waar karperparadijs: een klein stukje Frankrijk in Nederland!

Een voormalige ballastput in Eibergen, tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek is in de afgelopen jaren door Ad Brak omgetoverd tot een waar karperparadijs: een klein stukje Frankrijk in Nederland! Het water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hieraan dankt het dan ook zijn naam: Carpvalley. Je vindt hier een geweldig bestand aan met de hand geselecteerde karpers!

Plattegrond

Carpvalley
De eigenaar Ad Brak heeft werkelijk zijn schouders eronder gezet en hier wat moois gecreëerd. Aan alles is gedacht, mooie ruime stekken met stroom, wifi. In het water zijn eilanden en taluds gemaakt.

En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegel, rijenkarpers, volschubs en schubkarpers! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.

En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegel, rijenkarpers, volschubs en schubkarpers! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.Het landgoed van 4,8 hectare is volledig omheind en het water is 2,2 hectare groot. Er zijn dieptes gemaakt tot twee meter en vier eilanden. Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds.

Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.

Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.Langs het water loopt een provinciale weg welke geluidshinder kan geven, maar gelukkig is dit tijdelijk! Er word een nieuwe weg gemaakt waardoor mensen niet meer de provinciale weg hoeven te gebruiken. Voor nu worden deze geluiden goed geremd door het achterliggende strook bos. Tevens liggen de stekken enige meters lager dus is de overlast minimaal. In het najaar van 2018 wordt deze drukke weg omgeleid en behoort een eventueel overlast tot het verleden.Bestand
Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel- en schubkarpers. Er zwemt een mix van jonge, zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand aan zware Franse bakken.

In de winter van 2016/2017 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden.

In de winter van 2016/2017 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden.Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft vijftig karpers met een gewicht variërend tussen de 12 en 21,5 kilogram, bij de uitzetting hadden ze een gemiddeld gewicht van 14,8 kilogram.

Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20 kilogram grens.

Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20 kilogram grens.Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel- en schubkarpers van het originele bestand. Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper (2-3 kg) en deze geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder- of penhengel.

De stekken
Doordat je het meer voor jezelf hebt kun je optimaal genieten. Je kunt vanaf het clubhuis vissen en er zijn twee dubbelstekken gecreëerd op Carpvalley. Deze stekken zijn ruim opgezet en als vissers heb je geen ‘last’ van elkaar. Tussen de beide stekken zit een landtong.

De stekken hebben stroom voor het opladen van accu's, telefoon of laptop.

De stekken hebben stroom voor het opladen van accu’s, telefoon of laptop.Ook is het mogelijk om een extra koelkastje te huren voor op de stek. Dit is vooral gemakkelijk in de zomermaanden om zo je drinken lekker gekoeld te houden!

Mocht je nu toch twijfelen dan zijn er ook nog B-keuze stekken gemaakt, zodat je ook hier kunt vissen. Het is alleen niet de bedoeling om af te wijken van de aangegeven mogelijkheden.

Vissen en/of betreden van de eilanden, landtong of overkant is niet toegestaan.

Vissen en/of betreden van de eilanden, landtong of overkant is niet toegestaan.Clubhuis of huis
Doordat je het gehele water voor jezelf hebt kun je doen en laten wat je wilt. De accommodatie mag je zelf een naam geven. Je kunt dit als sociale aangelegenheid gebruiken. Of als huis met overnachtingsmogelijkheid. Aan het begin van het water staat dit idyllische huisje met een veranda aan het water. Het heeft een sfeervolle uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Hier zijn sanitaire voorzieningen, een prima ingerichte keuken met koelkast, kookgelegenheid en ook is er een vriezer aanwezig voor jouw Freezerbaits.

Een mooie wintervangst.

Een mooie wintervangst.Het is mogelijk om in het clubhuis te overnachten. In het woonkamergedeelte staat een twee persoonsslaapbank waar je gebruik van kunt maken. De veranda aan dit huisje is werkelijk adembenemend en ligt pal aan het water. Hier heb je ook de mogelijkheid om buiten te slapen op de ruime U-vormige bank. Hier liggen extra dikke kussen op zodat je dit ook als bed kunt gebruiken, deze biedt ruimte als 2x eenpersoons slaapgelegenheid. In de koudere periodes kun je ook de houtkachel ontsteken zodat het lekker warm wordt. 

Een boot of voerboot is toegestaan.

Een boot of voerboot is toegestaan.Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, grote karper, hond(en) toegestaan, met het hele gezin, verhuur gehele meer (exclusief).

 

Logo De Vissende Hollander

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl