Denemarken heeft de reizende sportvisser een zeer afwisselende visserij te bieden. Van witvis en roofvis in de vele meren en rivieren, via zalm, bruine forel, vlagzalm en zeeforel langs de kust of op de sneller stromende rivieren tot en met een schitterende visserij op platvis en kabeljauw op dieper water.De Deense methode

Niet voor niets is in dit land de ‘Deense methode’ van witvissen ontwikkeld. Staand op een plateau dat je op een behoorlijke afstand van de oever geplaatst hebt, met je aas, lokvoer en materiaal binnen handbereik, kun je op de Deense meren grote aantallen voorns en brasems vangen.Herintroductie van zalm

Slechts een handvol Deense rivieren bevatte zalm in het verleden, maar de laatste jaren maakt diezelfde zalm een sterke comeback, waarbij er zeker in het begin van het seizoen opvallend grote exemplaren gevangen worden met gewichten van 15 tot ruim over de 20 kilogram. Een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn!

 

Roofvis

Vissen met kunstaas op roofvis is ook in de Scandinavische landen de laatste jaren enorm populair geworden en in Denemarken vind je talloze meren waar je baarzen, snoeken en snoekbaarzen van een schitterend formaat kunt vangen. De meren van Silkeborg, Juulsø, Knudsø en Mossø liggen bijvoorbeeld op korte afstand van elkaar in Midden-Jutland en waren vroeger al gekende stekken voor de roofvis. Ook het brakke water langs de kust kan roofvissen van formaat opleveren.Zin in om te gaan?

Denk dan eens aan Novasol. Deze aanbieder van vakantiehuizen heeft de beschikking over meer dan zesduizend woningen verspreid over geheel Denemarken. Er is er dus altijd een te vinden in de buurt van de stek die je voor je gezin of je vismaten uitgekozen hebt.

Verder zijn de huisjes:

  • Beoordeeld op goede kwaliteit
  • Max 300 meter van viswater
  • Voorzien van een vrieskist van minimaal 30 liter
  • Bootverhuur dichtbij het huisje
  • Vaak voorzien van een vis schoonmaakplaats
ACTIE

Boek nu en ontvang 5% korting op de huurprijs van het vakantiehuis, geldig voor alle boekingen gemaakt van 10 mei t/m 31 december 2013. (Stuur hiervoor een mail met het reserveringsnummer naar marketing@novasol.nl) + ontvang een complete hengelset (molen + hengel)  als je voor 15 juni 2013 boekt. Ga snel naar de website en boek!