De Hengelsport- en Botenbeurs verwelkomde vorig jaar 16.500 bezoekers in Jaarbeurs Utrecht. Een flink deel daarvan kwam voor het karpervissen, en voor deze tak van hengelsport staan de stands centraal opgesteld op Carpsquare; met 50 exposanten op het gebied van karpervissen is Carpsquare groter dan ooit. De ‘Utrechtse Visdriedaagse’ brengt dus naast zeevissers, witvissers, roofvissers en vliegvissers ook de karperliefhebbers op de been. Ook zij tellen af naar de dertiende editie van de Hengelsport-en Botenbeurs op vrijdag 28 november, zaterdag 29 en zondag 30 november.
CarpSquare, beurs binnen een beurs.

Carpsquare; een beurs binnen een beurs
Niet alleen de Utrechtse beurs – met meer dan 160 stands! – maar zeker ook Carpsquare heeft zich danig ontwikkeld. Carpsquare is een ‘beurs-binnen-een-beurs’ en wordt gevormd door tientallen standhouders uit alle geledingen van de branche. Op Carpsquare staan groothandels, winkeliers, aasleveranciers, voerbotenbouwers, maar ook specialisten in karperreizen, karpermedia, organisaties, rubberbotenleveranciers en rigspecialisten. Kortom voor elke karperliefhebber wat wils!
Mitchel karperwerpmolen.

Vele nieuwe karperproducten voor het seizoen van 2015
Voor het karperpubliek is het verheugend dat er dit jaar zoveel groothandels op karpergebied aanwezig zullen zijn. Wat te denken van namen als Pure Fishing, SPRO, Sensas, Leonard Sports, Korda, Fox, Diamond Baits, Taska, Nash, Arca-Bifa, MacFishing en Carp Collector. De groothandels tonen een flink aantal primeurs voor 2015.
Spro Strategy producten.

  • SPRO brengt bijvoorbeeld komend jaar 700 nieuwe producten uit waarvan een groot deel al te zien is op de 228 m² grote stand waar je ook de merken Gamakatsu en Strategy (met testvissers Pieter van de Werfhorst en Saron Debets) treft.


m_CS Pure Fishing 1338002(BivvyMozzie)

JRC Bivvy.

  • Bij Pure Fishing, waar wordt uitgekeken naar de nieuwe JRC Mozzie bivvy en de Mitchell Avocast vrijloopwerpmolen.


Fox klein materiaal.

  • Fox toont onder meer haar nieuwste Easy Mat onthaak ’cradles’, winterkleding en diverse uitbreidingen in de Edges end tackle range, terwijl Spro een ‘Adjustable Unhooking Cradle’ showt en Carp Collector haar nieuwe 30Plus aanwinsten laat zien in de vorm van hengels, warmtepakken en luggage.


m_CS Leonard E9232

Leonard Sports luggage.

Nieuw dit jaar: Karperjeugdplein
De KSN (Karper Sportvisserij Nederland) is trouw aanwezig in Utrecht. Deze organisatie laat zich niet onbetuigd als vertegenwoordiger van de Nederlandse karpervisser en zal in samenwerking met DRT Events en deelnemende standhouders een karperplein voor de jeugd organiseren waar de jongere karpervissers zich kunnen uitleven. Zij worden op pad geholpen door enthousiaste hobbygenoten in onder meer het knopen van rigs en het draaien van boilies.
Carp Collector 30Plus.

Volop lezingen
Degenen die tussen het struinen langs de stands op Carpsquare hun kennis willen bijspijkeren of gewoon mooie presentaties willen bekijken, kunnen terecht bij de lezingen. De lezingenzaal is dit jaar in twee aparte zalen verdeeld, waardoor de karperliefhebbers een zaal krijgen met lezingen van Alijn Danau, Roelof Schut, Ad Brak, Piet Vogel, Pieter van de Werfhorst en het duo Pilaar & Hoffman. Aandacht is er dit jaar ook voor een nieuw lijvig karperboek dat is uitgekomen en is geschreven door Ernesto Kamminga. Ernesto is op de beurs aanwezig om het prachtige technische boek te promoten.
m_CS 30Plus Kodex - Carp Collector

30Plus karperhengel van The Carp Collector.

Zorg dat je deze beurs als karpervisser niet mist. Er valt zoveel te zien, te kopen en te genieten voor elke sportvisser en karperliefhebber. En wat te denken van de prijzen die er te winnen zijn? Die vallen spontaan uit de lucht bij publieksacties, waar de bezoeker zomaar een prijs van € 250,- kan ontvangen of een goodie bag met hengelsportmaterialen met een waarde van € 50,-. Vanwege de vele Facebookacties en prijzen die de standhouders zelf uitschrijven loont het zeker de moeite om de betreffende pagina’s van de beurs en Carpsquare te ‘liken’.

Hengelsport- en Botenbeurs 2014, inclusief Carpsquare
Waar: Jaarbeurs Utrecht 
Wanneer: vrijdag 28 november t/m zondag 30 november
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur 
Entree: € 9,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten) / € 12,- p.p. aan de kassa
Websites:
www.hengelsportbeurzen.nl
www.carpsquare.nl
Facebook:
Hengelsport- en Visbotenbeurs en Carpsquare