In de hedendaagse karpervisserij zijn leaders niet meer weg te denken. Leaders bepalen de mate van visveiligheid en kunnen je in enkele gevallen lossers besparen (denk hierbij aan het kopschudden waarbij de karper een gefixeerd lood als hefboom gebruikt om de haak weg te werken). Goede leaders zijn dus ook een zwaar onderschat item binnen de karpervisserij.

Vanwege het feit dat er momenteel in Nederland geen degelijke, handgeknoopte kwaliteitsleaders te verkrijgen zijn, specialiseert Carp Leaders zich hierom in leaders. Carp Leaders biedt vier verschillende leadersystemen aan in twee verschillende maten, twee materiaalsoorten en drie kleuren, voor ieder situatie wel een leader die er vlekkeloos op aansluit. Ook wordt er bij iedere leader een extra speedlink geleverd, zodat u makkelijk uw onderlijn kunt bevestigen.

Carp Leaders belooft u de volgende vijf punten:

  1. Alle leaders zullen uiterst nauwkeurig worden geknoopt.
  2. Op alle leaders zal aandacht worden besteed tot aan de kleinste details.
  3. De trekkracht van de leaders is gegarandeerd!
  4. Alle uiteinden van de lusjes worden afgebrand, dit voorkomt het opengaan van de lusjes in ruststand.
  5. Tevens worden de afgebrande uiteinden in de kern getrokken, zodat er niets op de knoop kan blijven hangen.


Hieronder een introductiefilmpje van Carp Leaders, waarin de leaders van het assortiment uitvoerig worden besproken en wordt aangegeven hoe en waar je deze het beste kunt inzetten.Meer informatie over het assortiment van Carp Leaders kunt u vinden op www.carpleaders.com