Wie kennis wil maken met karpervissen, of wie zijn vistechnieken, visstrategieën en kennis van het karpervissen wenst te verbeteren kan vanaf heden een cursus volgen bij een karperschool van de Carp Academy.

Herbert Schutten is een van de instructeurs.


Carp Academy organiseert cursussen karpervissen voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de cursussen leer je de technieken van het karpervissen, maar krijg je ook veel kennis over hengels, lijnen & materialen en welke technieken en strategie je in welke situatie kunt gebruiken. In de cursusprijs is naast de lunch, ook het gebruik van materialen inbegrepen. Een beginnende karpervisser kan zo kennismaken met karpervissen zonder direct te hoeven investeren in hengelsets en andere benodigdheden.

De locatie in het Groene Hart waar de cursussen gegeven worden.


Het grote voordeel van een cursus karpervissen
Als beginnende karpervisser wil je snel succesvol zijn. Welke materialen heb je dan nodig, hoe kies je een goede stek en welke technieken moet je specifiek toepassen? Dit vereist behoorlijk wat kennis en die kun je al in één dag opdoen door een Introductiecursus te volgen bij Carp Academy.

Cursusleider Marco Hendriks met een zware schubkarper.


Wie al de nodige ervaring heeft en zijn basis wil verbreden om de kans op mooie vangsten te vergroten, kan de Basiscursus volgen. De zeer ervaren karperinstructeurs helpen bij het verbeteren van vismethoden, kennis van aasstekken en optimale materiaalkennis.

Ook bij Visdorado De Kool in Heelweg worden karpercursussen gegeven.


De karperscholen
Op twee prachtige locaties in Nederland exploiteert Carp Academy een karperschool. In het Groene Hart is er een karperschool in de polder van Ammerstol (bij Gouda) en in het oosten van Nederland worden de cursussen gegeven bij Visdorado De Kool (bij Varsseveld).

Cursusleider Arend Termorshuizen laat zien dat er in het Groene Hart mooie karpers zwemmen.


Inschrijven voor een cursus kan rechtstreeks via de website www.carpacademy.nl.