Komende zondag is cabaretier annex tv-presentator Klaas van der Eerden te gast in Studio Vis TV. Klaas is namelijk ook fanatiek sportvisser. Verder vertellen Franklin Broeckx en Carolien van der Sluijs over de laatste trends op karper- en roofvisgebied en met Geert Dijks en Jan van de Bovenkamp bespreken we de waterplantenproblematiek. In Vis TV Next bezoeken we deze keer wedstrijdvisser Luciën de Rade.
m_Carolien van der Sluijs en Franklin Broeckx

Carolien van der Sluijs en Franklin Broeckx.

Als er één visserij is die de afgelopen decennia een gigantische vlucht heeft genomen, dan is het wel het moderne karpervissen. Maar daarnaast is ook de roofvisserij gigantisch in populariteit toegenomen. Wie anders dan Franklin Broeckx – hoofdredacteur van magazines Dé Karperwereld en Dé Roofvis – kan presentator Marco Kraal daar meer over vertellen?! Een van de trends is bijvoorbeeld dat er steeds meer meiden achter de karperstokken plaatsnemen. Daarom schuift naast Franklin Broeckx ook de enthousiaste karper- annex roofvisser Carolien van der Sluijs aan tafel in dit eerste studioblok.
m_cabaretier Klaas van der Eerden te gast bij Marco Kraal

Cabaretier Klaas van der Eerden te gast bij Marco Kraal.

Vissende cabaretier
Of er een causaal verband is weten we niet, maar het staat vast dat veel cabaretiers graag een hengeltje uitwerpen. Jochem Myjer, Sjaak Bral, Hans Sibbel, maar ook Klaas van der Eerden. Klaas zijn viskunsten waren in het laatste seizoen van tv-programma Expeditie Robinson al te zien. Zondag vertelt de cabaretier en tv-presentator meer over deze visavonturen én zijn visserij in Nederland. In de uitzending van komende zondag verder aandacht voor het groeiende waterplantenplantenprobleem. Als gevolg van het hedendaagse waterbeheer wordt het water namelijk steeds helderder en groeien veel meren, plassen en sloten tegenwoordig in de zomer helemaal dicht. HISWA-directeur Geert Dijks en Sportvisserij Nederland bestuurslid Jan van de Bovenkamp leggen uit wat exact het probleem is voor de hengelsport en pleziervaart. Uiteraard komt ook aan bod wat de politiek hieraan zou moeten doen.
m_Wedstrijdvisser Luciën de Rade in Vis TV Next

Wedstrijdvisser Luciën de Rade in Vis TV Next.

Wedstrijdvissen in Vis TV Next
Met Vis TV Next duiken we deze week in de wereld van de wedstrijdvisserij, in het bijzonder die van de jeugdige leeftijdscategorieën. Robert de Wilt reist af naar het Brabantse Almkerk en gaat op bezoek bij wedstrijdvisser Luciën de Rade (21). Luciën staat bekend als een van de grootste wedstrijdtalenten van ons land en heeft dan ook een imposante prijzenkast. Zo werd hij in 2011 Nederlands kampioen bij de Junioren, won hij meerdere topcompetitiewedstrijden en maakt hij onderdeel uit van de Nederlandse WK-ploeg. In hoeverre deze vorm van ‘topsport’ Luciën’s leven bepaalt, zie je zondag in Vis TV Next – de rubriek waarin de jeugd centraal staat. In Beet met Anja gaat Anja Groot weer het land in om een sportvisser met een vraag met raad en daad bij te staan. Ook de vaste onderdelen Ik Vis en Vis TV Op Reis zijn uiteraard weer van de partij.
m_Jan van de Bovenkamp (l) en Geert Dijks over de waterplantenproblematiek in Nederland

Jan van de Bovenkamp (l) en Geert Dijks over de waterplantenproblematiek in Nederland.

Herhaling op VISTV.NL
Aflevering 5 van Studio Vis TV wordt zondag 31 januari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl. Studio Vis TV wordt tot 21 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Ki
jk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl.

m_logo Studio Vis TV