Vanaf 21 maart is deze uitgave verkrijgbaar in de Beetshop (www.beetshop.nl), in de winkel of de betere hengelsportspeciaalzaak. Geniet van schitterende onderwaterbeelden en ruim 50 weetjes over het vissen op baars.

 

Kijken onder water… Wat je altijd al wilde weten over dieptemeters!Om vis te vangen is het bijzonder handig om te weten waar de vis zit. Veel vissers hebben een ingebouwde antenne om op gevoel goede stekken te herkennen. Maar vaak wil je toch iets meer weten. Met behulp van elektronische assistentie, de dieptemeter, krijgen we inzicht over de diepte, bodemstructuur, obstakels en de aanwezigheid van vis!

 

Oostvoornse MeerNet ten zuiden van de Rotterdamse Maasvlakte ligt het misschien wel vreemdste viswater van Nederland, het Oostvoornse Meer. Het glasheldere water is hier niet zoet en niet zout en op het eerste gezicht weinig visrijk. Ook de nabijheid van al die industrie, de vele zonaanbidders, duikers en windsurfers die in het hoogseizoen de oevers bevolken doen het gemiddelde vissershart niet sneller kloppen. Een bijna driehonderd hectare groot ‘brak’, saai water dus? Nee, ieder jaar weer trekken (vlieg)vissers uit heel Europa naar dit water met maar één doel voor ogen: loeisterke, verwilderde forellen tot ver over de 80 centimeter vangen! Met acht vragen aan de forelverslaafde local Thijs proberen we dit water een beetje te doorgronden.

 

50 beet weetjes baarsBaars is een beetje het stiefkind van onze roofvisvisserij. Dat is een beetje vreemd, want welke vis is mooier dan een baars? Wat de vis tegen heeft is een aansprekend formaat. Er zijn namelijk nogal wat snoekvissers die alleen achter recordvissen aanzitten. Wie achter recordbaars jaagt krijgt snel een ander beeld van deze mooie en vooral ook sterke vis. Als een baars eens een meter lang kon worden, wat zou er dan veel op worden gevist!Wat ook vergeten wordt is dat we het formaat van de vis en gebruikte materiaal zouden moeten vergelijken. Wanneer je een mooie baars aan het geëigende materiaal drilt en dit afzet tegen het materiaal wat je gebruikt om grove snoek te vangen, dan zijn de verschillen niet zo groot! Juist dan zou de balans in het voordeel van de baars moeten uitvallen, want laten we wel zijn, baars is talrijker aanwezig dan snoek en eigenlijk redelijk eenvoudig heel het jaar door te vangen.

 

Abonnee worden?Profiteer dan nu van 50% korting op Beet via de speciale Megavangst actie. Een halfjaarabonnement (6 nummers) op Beet voor slechts € 15,-  i.p.v. € 33,-. Ga snel naar http://mijntijdschrift.net/megavangst. Dit aanbod stopt automatisch!

 

Verder in het aprilnummer van Beet:

Witvissen: met groene erwten op blankvoorn;

Karpervissen: subfloatmontage;

Witvissen: vissen op kroeskarper;

Roofvissen: vissen op barbeel in de Roer;

Voer van de Maand: voertje voor schuwe zeelt;

Wedstrijden: voorbeschouwing Beet – Van der Valk Challenge;

Vliegvissen: met de streamer op roofvis.

Verder de bekende rubrieken zoals Langs de Oevers, De Beste Tien, Het Prikbord, Beetbox, Beet Interactief en Productnieuws.