Na de succesvolle eerste editie van het jeugdkamp afgelopen jaar, vond het weekend van 4 tot 6 augustus de 2e editie plaats, dit keer op het prachtige water van fort 8 te Hoboken. Deze unieke locatie met een beperkt aantal vaste leden zorgde ervoor dat we 20 kinderen een unieke ervaring in o.a. het obstakelvissen konden bijbrengen. Elk kind had een vaste begeleider die zorgde voor de basisuitleg en technieken, maar ook zijn kennis doorgaf over diverse aspecten van de visserij. Je begrijpt, daar waren heel wat mensen/vrijwilligers voor nodig! Uiteindelijk bestond het team uit 35 personen: organisatoren, begeleiders, helpers, fotograaf en mensen die workshops organiseerden. Ook kregen we de hulp van de mensen van het fort 8.

Het water van fort 8 te Hoboken: prachtig decor voor de supergeslaagde jeugddag.auteur: Bart Rombouts/Ambrosia Carp Baits

BLIJE GEZICHTEN!

Vrijdagochtend maken we alles in gereedheid om alle ouders, kinderen, begeleiders, vrijwilligers en sympathisanten te verwelkomen. Na een korte uitleg omtrent de regels die nageleefd moeten worden krijgt ieder kind een goodiebox, met daarin 150-200 euro aan materiaal dat gesponsord is voor elk kind. Hier komen dan ook meteen voor de eerste keer allemaal blije gezichten, en hier doen we het uiteraard allemaal voor.

Iedere deelnemer kreeg een zeer rijk gevulde goodiebox.Eens aangekomen op de stekken wordt alles in gereedheid gebracht en komt Kim samen met Femke voor de eerste keer rond met de nodige drank en een snelle hap om de eerste avond door te komen. Al snel valt de eerste nacht en omstreeks 22:30 uur vangt Ilias de eerste vis van het kamp, een mooie schubkarper van 4,8 kg geeft het startschot van deze nacht. Na de nodige zorg en enkele mooie foto’s wordt de vis snel terug in zijn natuurlijke habitat geplaatst.

De eerste nacht was het gelijk al goed raak!We zijn een uurtje verder als we worden gebeld dat er een mooie spiegelkarper is gevangen aan de andere kant van het fort en deze keer is het Giovanny die een prachtige vis van 12.8 kg mag bewonderen. De volgende vis meldt zich omstreeks 02:30 uur en deze keer is het Cleo die met een schubkarper van 7,8 kg mag poseren, niet slecht voor een meisje he… Enkele uurtjes later, omstreeks 05:30 uur krijgen we telefoon dat ook Senne zijn eerste vis heeft mogen vangen en is dan ook supertrots met zijn spiegel van 9.2 kg.

 

De verzorging was top!Na deze mooi op de gevoelige plaat te hebben gezet besluiten Bart en Wesley eerst naar de bakker te gaan om daar het verse stokbrood op te pikken, waarna de keukenploeg weer op pad gaat om iedereen te voorzien van een heerlijk ontbijtje met spek en eitjes. Ze zijn nog maar net vertrokken of we krijgen weer een telefoontje van twee van onze Nederlandse begeleiders, een dubbelrun op stek 10! Cleo en Ilias mogen samen op de foto met elk een karper. Een uurtje later krijgen we telefoon van Ashley, de jongste uit het gezelschap dat ook zij een karper heeft gevangen en niet veel later mag ook zij model staan voor een fotosessie met een mooie schub die mama even omhoog moet tillen omdat hij zo zwaar is.

 

Dat valt niet mee om zo’n grote vis te showen!Karpervissen is echt niet alleen een ‘jongensding’!ATV & WORKSHOPS

Als we hiervan terugkomen staat een cameraploeg van ATV ons op te wachten en als snel wordt er een zeer mooie reportage gemaakt van wat ons jeugdkamp zoal inhoudt. Als we hiervan terug zijn staat Erwin al te wachten, Erwin komt een workshop geven met de producten van NASH, en ook hem leggen we even uit wat het kamp zoal inhoudt. Ook maakt Bart even een wandeling met hem zodat hij kan plannen welke tactieken hij extra aandacht kan geven. De workshop is dik in orde, een welgemeende dank daarvoor! Ook teammember Jay van Carp Whisperer komt een workshop doen over zijn beleving van de visserij, en leert de kinderen op zoek te gaan naar vis, en deze dan ook te vangen. Ook hiervoor een welgemeende dank je wel.

Er werden ook de nodige workshops gegeven die aandachtig gevolgd werden.GIRLPOWER!

Als na de workshops iedereen terug gaat naar de stekken, duurt het niet lang voor de eerste vangstmeldingen weer starten. Dit keer bij Gerben op stek 9, een kleine schub van 4.4 kg, maar zeker even welkom dan een grote. Iets later, en weer aan de andere kant, weet ook Laurens een mooie schub van 9.8 kg te landen. Een prachtige vis met de mooie kleuren die de vissen van het fort kenmerken. En zo hebben ze op stek 1 allebei vis, en kan de avondmaaltijd rondgebracht worden.

Er kwamen heel wat mooie karpers op de kant!Heerlijk genieten aan het water – dat hoort er ook zeker bij!Nu de buikjes gevuld zijn en de avond valt duurt het echter niet lang voor we echter telefoon krijgen dat er op bij Gio & Gio weer vis is gevangen. Ook een prachtige vis van 9 kg. Beide hebben nu hun persoonlijke record gevangen en dit betekent dat er inmiddels al 3 kinderen ‘gedoopt’ zullen worden. De daaropvolgende nacht krijgen we niet veel slaap en krijgen we nog 4x telefoon. Op stek 9 hebben nu ook beide kinderen vis, Mats weet het startschot te geven met een schub van 7,3 kg, gevolgd door Cleo van stek 10 met een schub van 7.7 kg whoohoow GIRLPOWER!  Ook onze kleinste Ashley weet opnieuw een vis te vangen, een mooie schub van 7.4 kg. Giovanny weet even later nog een donkergekleurde schub van 9.9 kg te vangen, dit is tevens ook de laatste vis van het jeugdkamp.

Girlpower!!DOOPFESTIJN & PRIJZENFESTIVAL

Na het ontbijt van vers gebakken koffiekoekjes kan het opruimen beginnen, waarna iedereen wordt verwacht in de kantine, waar we starten we met de ‘doop’ van de 3 kinderen die hun PR hebben verbroken. Ook hebben twee leden van het Ambrosiateam hun PR recent verbroken en zullen zij na de kinderen het slachtoffer worden! Dopen gebeurt door middel van een emmer water over het hoofd door de vis(maten), in dit geval zijn het alle begeleiders en kinderen maar ook enkele mensen die komen kijken naar dit ongeziene schouwspel zoals te zien is in onderstaande foto’s. Ook ik ontkom niet aan het doopsel en wordt gedoopt tot pr-manager.

Heerlijk zo’n bak water over je hoofd!Vervolgens kan iedereen zich even opfrissen en andere kleren aandoen, waarna de grote prijsuitreiking kan starten. De prijsuitreiking is ongekend, wat een prijzen krijgt elk kind hier nog van de talrijke sponsoren (dit jaar maar liefst 46!). 20 kinderen die nog eens met een geweldige hoofprijs naar huis gaan en dit gaat van hengels tot visreizen van stoelen tot tenten, kortom alles wat je maar kan bedenken. Ook hebben we een begeleidersprijs: twee begeleiders kunnen 96 uur gaan vissen op een water in Frankrijk, aangeboden door Hotspots in France.

De 46 (!) sponsoren hadden voor een zeer goede gevulde prijzentafel gezorgd!Na deze geweldige prijsuitreiking eindigen we met een geheel verzorgde BBQ. Als nadien alle mensen weg zijn kunnen de opruim en afbraakwerken beginnen waarna we om 23:00 de poort achter ons sluiten en kunnen terugblikken op een supergeslaagd jeugdkamp dat zeker vervolgd zal worden. Het is dankzij alle sponsoren en alle vrijwilligers dat we dit hebben kunnen verwezenlijken, waarvoor nogmaals een ongelofelijke dikke merci!! Tot volgend jaar.

Bart Rombouts

Ambrosia Carp Baits