Vanaf 14.00 uur konden er in het kleine zaaltje van Kanaalzicht al tweedehands visspullen te koop aangeboden en verkocht worden. 's Avonds verhuisde iedereen naar de grote zaal voor onder andere een lezing van Bart van de Hurk.

Vanaf 14.00 uur konden er vrijdag in het kleine zaaltje van Kanaalzicht al tweedehands visspullen te koop aangeboden en verkocht worden. ‘s Avonds verhuisde iedereen naar de grote zaal voor onder andere een lezing van Bart van de Hurk.Tijdens de SKP Nijmegen meeting op vrijdag 26 januari in Café Kanaalzicht in Heumen is ‘s avonds bekend gemaakt dat de SKP Nijmegen omgevormd gaat worden tot een echte vereniging voor de karpervissers van Nijmegen en omgeving!

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

Peter Samson, Huub van der Lee, Rob Delgijer en andere leden van het SKP-team gaan zich sterk maken voor deze vereniging.

Er werden ook spullen verkocht die beschikbaar gesteld waren voor de verkoop om de kas van SKP Nijmegen te spekken.

Er werden ook spullen verkocht die beschikbaar gesteld waren voor de verkoop om de kas van SKP Nijmegen te spekken.Al zes jaar worden er centraal op het Maas-Waalkanaal en de Maas ruim honderd spiegelkarpertjes per jaar uitgezet door SKP Nijmegen, in totaal nu dus al meer dan 1000 stuks, welke zich verspreiden over de wateren in deze omgeving welke in verbinding staan met het kanaal. De karpers worden alleen uitgezet op openbaar water, met toestemming van de hengelsportfederatie.

Op de avond, waarvan Visvakanties.nl de hoofdsponsor was, waren rond de zestig karperfreaks aanwezig, waaronder Paul Hendriks van de KSN. Een veertigtal mensen hebben zich dezelfde avond nog opgegeven om lid te worden van de nieuwe vereniging. Op de avond werden er ook enkele beeldjes uitgereikt aan karpervissers die een van de uitgezette karpers terug hadden weten te vangen.

Rob Delgijer gaat zich als bondscoach, met Peter Samson en Huub van der Lee als hulpcoachen ook bezig houden met de Nederlandse deelname aan de Wereldkampioenschappen Karpervissen die dit jaar in Servië gehouden gaan worden. De eerste training met de Nederlandse deelnemers zit er inmiddels al op.

Website: www.skpnijmegen.org.